Kolumne

Nije važno predsedniče šta ste obukli, vi ste naš anđeo čuvar, živeli nam 105 pa opet

vucic-u-trenerci

Jutros oko 9 časova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nonšalantno odeven u duks na rajsferšlus, pod granama jele, ispred niskog rastinja, prstiju zabetoniranih u piramidu saopštio je da će Srbija do početka marta dobiti još million vakcina.

Upravo je to, kako je naveo, razlog što nije stigao da se svečano obuče, jer je od ujutru obavio nekoliko važnih telefonskih razgovora sa prijateljima od kojih vakcine stižu.

Super mi je ova vest, svaka čast predsedniče, bez zezanja; super bi mi bilo i ovo kežual uključenje dok neko u pozadini čuka o drvo, da predsednik ne izgleda (smišljeno) kao usplahireni tinejdžer koji je upravo dobio poruku od simpatije pa od uzbuđenja nije imao kad da se obuče, već je u dukserici hitro izjurio na ulicu. Bilo bi gotivno da znam da ovo nije uradio smišljeno, a kad je smišljeno onda jebi ga nije gotivno. Poruku koju je uz vakcine želeo da prenese je i: građani moji (a nego čiji? jasno) ja se toliko brinem o vama da nemam kad ni ‘šulju da obučem.

Da ne spava zbog nas, to već znamo.

Pretpostavljam da će  se za vest o sledećoj turi vakcina javiti pre početka predavanja na nedavno upisanom faksu, iz iz kantine, ili posle ispita dok drži indeks sa desetkom u ruci.

vucic-u-trenercii-instagram

Listam malo vest, rekoh sigurno su zvali iz novina Sašu Vidića ili Ašoka Murtija da prokomentarišu odevnu kombinaciju predsednika, ali nigde ništa… zapravo skrolujući došla sam do neverovatnih 224 komentara na jednom portalu – danas su se sendviči bogatije mazali majonezom.

Hoće li neko, za ime Boga, reći botovima da predsedniku čine medveđu uslugu, jer se već godinama unazad sami otkrivaju. Kako?

“Precednik”, “presednik” na ovo smo već navikli, ali ima i bolje:

“Nijedma država te nema, treba te Srbija čuvati ko oči u glavi” (milijardu pluseva)

“Pa i on čovek da se opusti malo komotnije trenerka jezakon šta god obuko predsedniče nama ne smeta”

“Nije bitno kako je odeven bitno da je pametan”

“Baš vam lepo stoji i ova varijanta oblačenja”

“Naš anđeo čuvar, živeo nam 105 pa opet”

I za kraj, kratko i jasno: “Spasitelj”

Molim ovim putem predsednika Vučića, da ako je još uvek u dukserici skine malo majoneze sa sendviča za botove, jer od ovolike ljubavi može da se rikne i šta ćemo mi onda.

Nego, kao i uvek pokušavala sam da nađem neku logičnost u svemu ovome i onda sam skapirala da je Spasitelj “105 pa opet” zapravo poranio, zoru prevario da nabavi te vakcine jer je pre par dana organizovano svečano otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji sa brojčanošću ravnoj nekom boljem rejv partiju na otvorenom, vidaut maske, vidaut distanca, vidaut zdrav razum dok brojke zaraženih ne padaju ispod 1.000 dnevno. Tako da mi je negde bilo za očekivati da će “precednik” pohitati u duksiću na trotoar da javi da nema razloga da ga kritikujemo za kršenje epidemioloških mera jer on je to rešio, stižu vakcine.

Top 10 karikatura Aleksandra Vučića

Jovana Kešanski

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.9K Shares
3.9K Shares
Share via
Copy link