Srbija Vesti

Usluga za uslugu, gradonačelnik za predsednika: Šapić podržava Vučićevu kandidaturu

vucic-sapic
IZVOR: TANJUG/INSTAGRAM/BUDUĆNOST SRBIJE

 

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić rekao je da „nema nijedan razlog da ne podrži kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije“ i time još jednom najjasnije stavio do znanja glasačima ko mu je najbliži saradnik na političkoj sceni Srbije.

Do nedavno se Šapićevo ime stavljalo u kontekst opozicionog lidera, ali je nakon prošlogodišnjih izbora mnogo toga jasnije. Nekadašnji bliski saradnik Dragana Đilasa, u vreme dok je sadašnji predsednik SSP-a vodio Beograd, dugo godina je odbijao jasno da se izjasni koju partiju vidi kao koalicionog partnera. Decidno je odvajao lokalnu od nacionalne politike, ali je nakon učestvovanja na parlamentarnim izborima 2020. godine ispregovarao sastav nove Vlade Srbije.

Ratko Dmitrović iz redova SPAS-a dobio je ministarsko mesto, a Aleksandar Šapić, prema pisanju medija, dobiće zauzvrat Vučićevu podršku za kandidaturu na mesto budućeg gradonačelnika Beograda. Godinama je Šapić u zabludi držao građane koji su u njemu videli alternativu vodećim nacionalnim političkim organizacijama i novu političku nadu.

Nekada jedan od najboljih svetskih vaterpolista ima veliku bazu glasača na opštini Novi Beograd, a građani su mu u više navrata ukazivali poverenje. Pred pomenute parlamentarne izbore 2020. godine, koje je opozicija većinski bojkotovala, došlo je i do sumnji da je upravo Šapić u saradnji sa SNS-om pomogao Sergeju Trifunoviću i Pokretu slobodnih građana da prikupi dovoljan broj potpisa za kandidaturu.

Ove tvrdnje je pre svih izneo predsednik Dosta je bilo Saša Radulović u emisiji Utisak nedelje.

Godinu dana nakon, tih po mnogima lažnih izbora, započeli su pregovori između vlasti i opozicije. Na prvom sastanku nisu učestvovali evroparlamentarci kojima je namenjena uloga posrednika.

Nakon jučerašnje prve runde, Šapić smatra da je napredak vidljiv i dogovor u konačnoj odrednici moguć.

– Počeli smo o unapređenju izbornih uslova, na narednom sastanku ćemo konkretnije o tome – rekao je Šapić za TV Prva.

On “misli da su svi prisutni iznenađeni načinom na koji je tekao (razgovor), čak smo konstatovali da kada nema kamera onda je atmosfera normalnija i ljudskija čak i među nama političarima”.

– Počelo je da se razgovara o unaprešenju izbornih uslova i dogovor je da se na sledećem sastanku ide korak dalje, da se razgovara detaljnije. Bio je veoma konstruktivan sastanak – izjavio je.

Govoreći o predsedničkim izborima i kandidatu kojeg podržava, ovoga puta bio je prilično jasan.

– Mi danas jako dobro sarađujemo, zajedno smo na nacionalnom nivou u koaliciji, ukoliko predsednik Vučić bude odlučio da se kandiduje ne postoji nijedan razlog da ga ne podržim – otklonio je sumnje Šapić.

Usluga za uslugu, podrška za podršku. Interes je ostanak na vlasti, a Šapić će po svemu sudeći, u slučaju pobede, u paketu sa gradskom vlasti dobiti i zamenika, naravno Gorana Vesića.

Opozicija i dalje nije saopštila ime kandidata koji će se svojim imenom i prezimenom suprotstaviti Aleksandru Vučiću na izborima za predsednika, a glavni razlog je pre svega što je teško naći poštenog čoveka spremnog da se upusti u medijski linč režimskih novinara.

Ima li Srbija novog Koštunicu ili Zdravka Krivokapića pitanje je koje ime svoj rok trajanja. Svakako je neophodno uraditi sveopštu kampanju, približavanje i upoznavanje građana sa budućim kandidatom koji će ispred sebe imati veoma težak zadatak, da uzdrma i zbaci režim Aleksandra Vučića sa trona u Srbiji.

Taj zadatak je još teži zbog ogromnog nepoverenja građana u političare, demagoge i manipulatore jer su se toliko puta opekli zbog svog naivnog posmatranja političke delatnosti. Srbija danas nema autoritete, pre svega moralne ličnosti, koje mogu da ujedine građane u borbi protiv aktuelnog predsednika koji svim silama radi na oštroj društvenoj podeli.

Šapić: Nekada državni neprijatelj broj 2, a sada SNS-ov kandidat broj 1 za Beograd

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link