Magazin

Vučić: Neće biti dovoljno hrane, moramo da mislimo kako da preživimo

PrtSc/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, gostujući na TV Prva, da neće biti dovoljno hrane u narednom periodu.

Komentarišući izjavu specijalnog izaslanika Nemačke za Zapadni Balkan, Manuela Zaracina, da Kosovo ima podršku Nemačke za članstvo u Savetu Evrope, Vučić je rekao da je bolje određene stvari prećutati.

– Trebalo bi razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, uglja, gasa… Hoćemo li moći da preživimo. Zima koja dolazi biće najteža na planeti Zemlji u poslednjih 70 godina. Problem je što niko ne želi nikog da čuje, osim svog navijačkog stava. Ono što je sigurno to je da će nedostajati mnogo hrane. Energenata ima dovoljno, ali zbog sumanute politike sa svih strana oni neće biti dostupni. Ne zato što nema dovoljno. Međutim, hrane neće biti dovoljno i to vam sad saopštavam sa sigurnošću – rekao je on.

Vučić je dodao da 25 odsto svetskog tržišta neće imati hleba.

– Od trenutka kad je Indija zabranila izvoz pšenice, skočila je cena. Mnogo je problema. Rusija je zabranila izvoz… Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba. Morate da imate u vidu da mi ove godine trošimo gotovo 50 odsto više benzina nego prošle godine – rekao je on.

– Struju držimo kao socijalnu kategoriju – rekao je Vučić i dodao:

– Struja neće poskupeti, jer ako nam struja poskupi 30% imaćete inflaciju 20%, a država to ne može da podnese.

Cena jogurta najbolji pokazatelj kako se marketi u Srbiji sprdaju sa kupcima (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

827 Shares
827 Shares
Share via
Copy link