Magazin

Vučić: Momci s klupe napadali policiju, a heroj protesta ima nadimak Robija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas još jedno vanredno obraćanje, povodom sinoćnjih nasilnih protesta na ulicama Beograda.

Između ostalog, Vučić nije propustio da prokomentariše neke od glavnih aktera sinoćnjih dešavanja, tj. onih koji su se danas u medijima najviše pominjali.

Vučić je u obraćanju novinarima rekao da je na protestu sinoć učestvovao mladić koji ima lošu prošlost i osuđivan je za mnoga krivična dela.

“Sinoć su kao heroja predstavili čoveka koji je rekao da je njegov otac preminuo od koronavirusa jer nije bilo dovoljno respiratora u KBC “Zemun”. To je notorna laž. Koristili su i intezivne i neintezivne metode. O tome postoje protokoli”, poručio je Vučić i naglasio da je u pitanju osuđivano lice.

Vučić je za čoveka koji se predstavio kao “poljoprivrednik iz Nove Pazove” rekao da ga zovu “robija”.

“To vam sve govori”, poručio je Vučić.

Vučić kaže da su ti mediji iznosili brojne neistine kako bi se napravila šteta Srbiji i da su tako kao heroja predstavili čoveka čiji otac navodno preminuo jer nije bilo respiratora u pomenutnoj bolnici, što je, kaže, “jeziva laž” pošto su lekari koristili i invazivne i neinvazivne metode i prebacivali tog čoveka u intenzivnu negu sa respiratorom.

“Sve su radili što treba i borili se za njega do poslednjeg sekunda”, dodao je Vučić.

Kaže da je Zemunska bolnica druga ili treća u Srbiji po broju respiratora i da nikada nijedan respirator tu nije nedostajao.

Vučić dodaje i da je taj momak osoba vrlo loše prošlosti, osuđivana za prerkšajna i krivična dela, kao i da je ta osoba stavljala prst u usta svom profesoru na času.

“Drugo lice na koje su se pozvali, da ljudi znaju, ima nadimak Robija, lažno se predstavlja kao poljoprivrednik iz Pazove, a u stvari je sa Novog Beograda, višestruko osuđivan iz kriminalne sredine”.

Predsednik je rekao da te osobe drže pridike vlasti i poručio tim medijima da od njih ne prave junake.

“Normalnu i pristojnu Srbiju nećete moći da uplašite da odstupi u strahu od batinaša. Naš posao je da štitimo pristojnu Srbiju i zaštitićemo normalnu Srbiju od onih koji bi da sruše budućnost Srbije”, poručio je Vučić, a preneo b92.

Pored toga, Vučić je izneo i neverovatnu tvrdnju da su trojica mladića koje je policija sinoć brutalno pretukla zapravo – napali policiju!

Odgovarajući na pitanje reportera N1 da li se i napad policije na trojicu mladića koji su mirno sedeli na klupi može smatrati opravdanim, Vučić je hladno odgovorio da su i oni napali policiju, ne ponudivši nijedan dokaz za tu tvrdnju.

Trojica momaka mirno su sedela na klupici u Pionirskom parku kada je policija prošla stazom na kojoj se nalazila njihova klupica, piše Nova.

Iako se na snimcima koji su deljeni na društvenim mrežama vidi da samo sede i posmatraju kordon koji prolazi, ubzo i sami postaju meta brutalnog napada policajaca.

Direktor policije: Reakcija MUP-a je bila suzdržana

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link