Magazin

Vučić brani bageristu koji je hteo da gazi narod, dok novinarka Pinka bez blama štiti policajca koji je gurnuo ženu preko ograde

vucic-hit-tvit
Printscreen

Predsednik Srbije gostovao je sinoć u emisiji Hit Tvit, a tema o kojoj se najviše pričalo bili su protesti koji su u održani tokom vikenda u Srbiji.

Govoreći o čoveku koji je vozio bager na subotnjem protestu u Šapcu i krenuo ka ljudima koji su bolokirali put, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je dabagerista ništa loše nije uradio, te da je to što se kretao bilo njegovo ustavno pravo.

Vučić je gostujući u emisiji na televiziji Pink rekao da su organizatori protesta „pokušali da preuzmu primat od mejnstrim stranaka, koje, pa čak i Đilas, ne bi nikad pozvale građane da blokiraju puteve“.

– Zašto se to ne radi? Zato što time gazite sve. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav republike Srbije, Član 39 kaže: Svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji. Sloboda kretanja se može ograničiti samo zakonom ako je to neophodno… – naveo je Vučić.

Dodao je da je na delu bilo kršenje ustavnih prava građana Srbije.

– Vi kažete neko je tako naišao bagerom. Pa mogao je da naiđe čime hoće, slobodan put. To je njegovo pravo da naiđe čime hoće. Kakvi ljudi? Njemu put može da zapreči samo državni organ. A nema pravo da mu zapreči put bilo ko drugi, a oni su zaprečili i bagerima i buldožerima i trakotorima – rekao je Vučić i nastavio:

– I on čovek ide sasvim polako, nije batinaš za razliku od onih koje ste mogli da vidite da su dovedeni kao batinaši da bi takve ljude tukli. Oni ga još prebijaju, a kakvo je on to pravo njima ugrozio? Šta je on to protiv njih učinio? Pa ništa. Na znaju šta da kažu. Da li ih je sprečavao da negde odu, da negde dođu, vrate se. Nije ništa. Ali baš ih briga.

„Samo je radio svoj posao“

U istoj emisiji voditeljka Verica Bradić stala je u odbranu policajca Aleksandra Krstića koji je gurao demonstrante a jednu ženu prebacio preko bankine.

Naime, kada je Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma pričao o dešavanju iz Beograda, rekao je da je „teško zaboraviti sliku policajca koji je na protestu prebacio devojku preko bankine“.

– Mislite na onog koji je radio svoj posao? – rekla je Verica Bradić i izazvala salvu negodovanja na društvenim mrežama.

– Ne, nije to njegov posao – rekao je Veljanovski, koji je bio u čudu.

– Pomerao je i oslobađao put od demonstranata – nije odustajala „novinarka“ Pinka.

Na sve to joj je Rade Veljanovski poručio:

– U tom trenutku na auto-putu nije bilo ni saobraćaja, a on je prebacuje preko bankine hvatajući je za noge. To stvarno nije u redu – zaključio je on.

Naprednjak sa bagera u modricama i podlivima, batinaši iz SNS tražili Crnog zbog osvete (FOTO)

OGLAS

290 Shares
290 Shares
Share via
Copy link