Magazin Srbija

Muškarac u Šapcu bagerom uleteo među demonstrante, drugi ih napao čekićem

bager-sabac
Printscreen

Na društvenoj mreži Tviter upravo se pojavio nesvakidašnji snimak. Nepoznati muškarac bagerom je krenuo da ‘krči’ grupu demonstranata koji su blokirali saobraćajnicu. Dok su demonstranti pokušavali da ga zaustave gazio ih je po prstima. Jedan od protestanata uspeo je da se popne na bager i zaustavi ga, a onda je došlo do tuče.

Nepoznati muškarac bio je kompletno maskiran.

Aleksandar Vučić je uspeo konačno napravio pokaznu vežbu građanskog rata, ovoga puta bagerom i pesnicama. Čestitamo predsedniku, premijerki i svim onim državnim strukturama koji su zbog dogovora sa rudarskim gigantom Rio Tinto u stanju da stvaraju ovakve scene po ulicama širom Srbije.

Ovakve nemile scene su svakako samo uvod u ozbiljnije sukobe koji će se dogoditi ukoliko aktuelni režim ne odustane od namere da otvori rudnik litijuma u dolini Jadra. Sigurno da niko ne odobrava nasilje, ali u situaciji kada pravna država ne postoji, kada policija štiti kriminalce i privatne interese, onda je mogućnost da se bes i nezadovoljstvo građana kanališe institucionalnim putem sveden na nemoguću misiju.

Zbog toga će se potezati pesnice, a postoji ozbiljan rizik da će u skorijoj budućnosti pesnice biti zamenjene vatrenim oružjem ukoliko suludost nastavi da pritiska zdrav razum.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) i lider Otvorene građanske platforme Akcija Nebojša Zelenović na svom Instagram nalogu objavio je video snimak sa današnjeg protesta aktivista u Šapcu na kojem se jasno može videti kako naoružana bande mladića motkama nasrće na aktiviste koji su mirno protestovali.

Kako je Zelenović objasnio, na snimku je jasno vidi kako članovi bande motkama nasrću na građane.

– Policija je dobila direktivu da se povuče, iza čega je usledio orkestrirani napad naoružane bande lokalnih kriminalaca iz službenih vozila RS koji su batinali građane koji su mirno protestovali – piše u opisu ispod videa koji je objavio Zelenović.

U Novom Sadu incidenti između demonstranata i policije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

297 Shares
297 Shares
Share via
Copy link