Magazin Srbija

Vučić kaže da su Atlagićeve kritike bile nepotrebne, a Seka da je ne zanima šta on ima da kaže

Presdsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je bilo nepotrebno da poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić kritikuje glumicu Jelisavetu Seku Sablić.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je intervju Sablić za nedeljnik NIN bio čisto politički i da se on ni sa jednim delom ne slaže, ali da je sve više od toga što je rekao Atlagić bilo nepotrebno.

“Nisam saglasan sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio glumici Seki Sablić… Ali, izašao je njen čisto politički intervju. Ni sa jednom rečenicom se ne bih saglasio. Ali, takođe nije bilo potrebno ni Marku da karakteriše i daje svoju ocenu kakva je Seka Sablić. To je politički pogrešno”, rekao je Vučić na RTS i dodao:

“Nama ovo šteti, iako znam da Atlagić to nije namerno uradio.”

Svima izvini

On je uputio izvinjenje „svima kojima su upućene ružne reči“ u svoje ime i u ime Srpske napredne stranke.

Predsednik je napomenuo da su pripadnici opozicije vredjali mnoge poznate ličnosti zbog iznetog pozitivnog stava prema SNS-u, pominjući glumce Lazara Ristovskog, Predrag Mikija Manojlovića, Svetislava Buleta Goncića i Nenada Jezdića.

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije, Vučić je rekao da o tome treba pitati predsednika Skupštine Ivicu Dačića koji je najavio dijalog.

„Ja u tom dijalogu neću učestvati, na njihovu (pripadnika opozicije) sreću neće morati da sede sa izdajnikom“, rekao je Vučić, a preneo N1.

Ništa me ne zanima

Na pitanje šta misli o komentarima koje joj je sinoć na RTS-u uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, legendarna jugoslovenska i srpska glumica Seka Sablić, izjavila je da je „uopšte ništa ne zanima“.

“Uopšte me ništa ne zanima, zahvalila sam se svima koji su me podržali i ne ulazim dalje u priču”, kratko je rekla za Nova.rs, podsećajući da se u nedeljniku NIN zahvalila kolegama glumcima i javnosti na podršci koju je dobila nakon napada od strane poslanika SNS Marka Atlagića u Skupštini.

Podsećamo, poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić, ranije je kritikovao glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za “NIN”, gde je između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”.

“U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je Atlagić, a potom joj se i direktno obratio:

“Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da je otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite, gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovekove duše, koji vi, gospođo Sablić, ne posedujete”, rekao je ovaj poslanik, član Srpske napredne stranke, i poručio joj “da prelistava istoriju srpskog naroda, da ne bi ostala stranac u vlastitoj otadžbini”.

Glumica je u intervjuu koji je ranije dala za nedeljnik NIN, pričala kako je umetnost na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni jeftinoći, poremećenim vrednostima ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bežaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno.

Seka Sablić se osvrnula i na celokupno stanje u zemlji, rekavši da agresija laži dugo traje, kao i da je ovo zemlja “da umreš od smeha”.

Za vređanje naše inteligencije Atlagiću 28.000 evra naših para

OGLAS

149 Shares
149 Shares
Share via
Copy link