Magazin Novi Sad

Vučević reče da su na Limanu pobedile komšije, Vučić ga ispravio džipom i Đilasom

andrej-vucic-mz-novi-sad
Instagram / Žarko Mićin

Buka oko izbora za članove Saveta mesnih zajednica koji su održani u nedelju i dalje ne jenjava budući da je Sprska napredna stranka, kako sami vole da kažu, prvi put u novijoj istoriji zapravo izgubila tri mesne zajednice u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je saopštio rezultate izbora navodeći da su pobedili u 39 od 42 mesne zajednice, ali da je činjenica da su od kako je sam naveo izgubili tri mesne zajednice i to ne od opozicije već od nestranačkih kandidata.

Vučević je čestitao svima koji su učestvovali, poručujući da je borba bila otvorena i da je doprinela demokratizaciji društva.

– Nezavisni kandidati nisu kandidati ni Đilasa ni Jeremića ni nikakve opozicione stranke, ovo su kandidati koji su se predstavili kao komšije – rekao je Vučević.

Kako je objasnio, oni (SNS) su razumeli poruku birača da su se na tim mesnim zajednicama opredelili za nestranačke ličnosti, za koncept da u mesnim zajednicama budu ne predstavnici stranaka, već nestranačke ličnosti.

Ipak, Vučić ima sasvim drugo viđenje izbornog poraza. Za sve je kriv Đilas u crnom džipu.

– U Novom Sadu u 39 od 42 mesne zajednice pobedio je SNS. Pobedio je sve kandidate. Kažu da to nisu izbori političkih partija, ma nemojte. Koga su kandidovali? Da znaju, džipom u Novom Sadu bio je samo gospodin Đilas. Moj brat nema nijedan džip i nikada ga nije imao. Od političara bio je samo Dragan Đilas u džipu – rekao je on.

Andrej Vučić je jedan skroman, nenametljiv čovek koji se slika samo u trećem redu, nema džipove ni milione da kupuje glasove kao neki drugi, objasnio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvo svog brata u Novom Sadu, uoči izbora.

– Evo šta su zamerili, što se moj brat dan pre izbora u mesnom odboru u trećem redu potpuno skromno slikao sa drugim ljudima. Čovek je kriv što je kao član Glavnog odbora stranke otišao u jedan mesni odbor da razgovara sa narodom, članovima stranke, jer on ne može da im deli milione, kao neki drugi – rekao je Vučić za TV Pink.

Andrej Vučić u majici na pruge obišao izbore za mesne zajednice u Novom Sadu

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link