Magazin

Dok se vlast hvali novim bolnicama, Vrščani oboleli od kancera leče se u ruiniranoj zgradi (FOTO)

1699438406-20231103_100020-1536x1152
Foto: N1

Dok se vlast hvali izgrađenim bolnicama, pacijenti se i dalje leče u ruinama.

Zgrada u kojoj se nalazi dispanzer Odeljenja za onkologiju za dijagnostiku i hemioterapiju Opšte bolnice u Vršcu, u ruiniranom je stanju, javljaju čitaoci N1.

Fasada objekta je potpuno ruinirana i u tom stanju je već decenijama, ističu čitaoci koji su ovom domaćem portalu dostavili i fotografije dispanzera.

Zgrada, kako kažu, nikada nije renovirana, a budući da idu izbori, nadaju se da će je možda neko i obnoviti kada oni prođu.

– Nije u pitanju samo fasada nego ceo taj krug sa nekim šupicama u dvorištu punim đubreta, a ako ćemo pričati za unutra po meni ni tamo nije ništa ni bajno, sjajno. Ljudima obolelim od te opake bolesti treba obezbediti malo lepše uslove, da bih lakše podneli sve to – navodi Vrščanin koji se obratio pomenutoj redakciji, ali je želeo da ostane anoniman.

1699438385-20231103_100033-900x675
Foto: N1

Kaže da se nikada ranije obraćao medijima, ali da je sada mora.

– Uživo to izgleda mnogo strašnije. Slikana je samo zgrada koja samo što ne padne. Da je samo fasada, pa ni po jada, nego je ceo taj prostor velika deponija. Eto, to tako izgleda – ističe on.

U Vršcu je ranije najavljena rekonstrukcija glavne zgrade bolnice, ali da li će i ovaj objekat biti renoviran nije poznato.

Inače, na mestu dispanzera je prethodno bilo staro Očno odeljenje.

Rukovodstvo bolnice nije odgovorilo na upit da li je i kada objekat renoviran i da li je planirano njegovo renoviranje ili eventualno izmeštanje odeljenja u adekvatnije prostorije.

Grad na istoku Srbije “umire od raka”, umesto otvaranja bolnice pompezno najavljuju akva park

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link