Putovanja

U ovom popularnom turističkom mestu u Srbiji kafu možete popiti za 60 dinara, a pivo za 130

vrnjaćka banja
Foto: Hotel kralj

Kako neko mesto dobije reputaciju popularne turističke destinacije, cene kao da u trenutku počinju da rastu u nedogled. Ipak, u Vrnjačkoj banji se, na primer, još može popiti kafa za 60 dinara.

Bar u kafiću u kojem smo proteklog vikenda slikali cenovnik – kafa s mlekom je 70, sa šlagom 80; nes je 140, a espreso 120 dinara.

Dok ćete u Beogradu sad teško naći i kafanu u kojoj se pivo može popiti za manje od 200 dinara, tamo su cene od 130 do 170.

Vrnjačka Banja se nalazi u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda, a posebno je popularna turistička destinacija tokom letnje sezone, piše Nova.

vrnjacka-banja-cene-2
Foto: Nova.rs

Neki je posećuju zbog lekovite mineralne vode, neki zbog čuvenog Love festa, a ukoliko ste samo krenuli da prošetate i popijete kafu, TO Vrnjačka banja preporučuje Promenadu koja se na jednoj strani celom dužinom proteže uz Vrnjačku reku.

Usput ćete videti i velelepni veštački vodopad koji se uklopio u Crkveno brdo, nezaobilazno je fotkanje s vrapcem Gočkom, a samo šetalište je sa više od dvadesetak mostova povezano sa vrnjačkim parkom među kojima se svakako izdvaja legendarni „Most ljubavi“.

vrnjacka-banja-cene
Foto: Nova.rs

Takođe, brojni putokazi će vas odatle uputiti i na druge znamenitosti, poput Japanskog vrta, Zamka kulture, brojnih mineralnih izvora…

Jedna od naših najlepših ljubavnih pesama nastala je u „kraljici banjskog turizma“

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Каква лаж.Бања је прескупа а не нуди много тога.Ценовник је вероватно од пре неколико година.

6.4K Shares
6.4K Shares
Share via
Copy link