Magazin Putovanja

Kafa 150, ručak za dvoje 1500 dinara: Banja u Srbiji oduševila posetioce cenama i ponudom

vrnjaćka banja
Foto: Hotel kralj

Osim već standardno popularnih planina, poput Kopaonika i Zlatibora, tokom minulih prazničnih dana veoma posećena bila je i Vrnačka banja, kroz koju je prošlo na hiljade posetilaca.

Uređeno šetalište i mnoštvo sadržaja primamili su goste iz svih delova Srbije, ali ono što je na većinu njih ostavilo pozitivan utisak jesu pristupačne cene.

– Očekivali smo i ovde da bude papreno, pa su nas cene stvarno pozitivno iznenadile. Obična kafa je 100 dinara, espreso kafa 150, a ručak za dvoje nije više od 1500 dinara. Domaćini su ljubazni i srdačni, konobari takođe. Definitivno, ovo je destinacija na koju ćemo se ponovo vratiti – rekao je za Rinu ekonomista Sreten V. iz Sombora, koji je praznike proveo u Vrnjačkoj banji.

Ono što će sigurno doprineti popularizaciji ovog mesta u narednom periodu jeste izgradnja gondole koja će Vrnjačku banju povezati sa planinom Goč.

– To je potrebno svakoj turističkoj destinaciji koja ima potencijal, naročito za skijanje. Mislim da je to pun pogodak i ono što je jako bitno da ugostitelji ostanu pribrani kada su cene u pitanju i da će to biti razlog koji može da potuče konkureciju kada je u pitanju odmor u Srbiji – dodaje on.

On veruje da će završetak i puštanje u saobraćaj Moravskog koridora Vrnjačku banju staviti na prvo mesto kao odlično odredište za porodični odmor, piše RINA.

Putujte po Srbiji svaki vikend sa ograničenim budžetom – evo kako

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link