Magazin

Kiša je glavni krivac za nadgrobnu čestitku u Vrbasu

vrbas spomenik cestitka
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

“Tužni skupe… nek vam je srećna Nova”, “Deda Mraz je umro od korone”, “Ovo je bilo moderno kad sam ja dedu sahranjivala”, samo su neki od komentara na crnu tablu koja je postavljena u centru Vrbasa, a na kojoj opština čestita građanima praznike.

Plakat koji je uzbudio javnost koliko nekada sova iz Kikinde, postao je glavna tema ovog grada, a svi su se pitali zašto je opština odlučila da im Novu godinu (u oktobru) čestita bilbordom koji neodoljivo podseća na spomenik.

LJUDI, SREĆNA NAM NOVA GODINA! <3 Fotografisano pre 20 minuta u centru Vrbasa.7. 10. 2020.

Gepostet von Vrbas iz drugog ugla am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Ispostavilo se, međutim, da to i nije bio slučaj.

Naime, opština Vrbas, čije se ime navodi na ovom plakatu, nije sa njim imala veze. Sporni predmet je u vlasništu bokserskog kluba “Čarnok” iz Vrbasa, koji je ovaj mobilni pano postavio na centralnu gradsku ulicu radi manifestacije koja se održava već četvrtu godinu zaredom – međunarodni bokserski turnir za juniore.

Šta se desilo, oni su javnosti objasnili putem Fejsbuka.

– Pokretni bilbord koji je danas poslepodne postavljen na trgu u Vrbasu je u vlasništvu BK Čarnok Vrbas, isti smo pozajmili Kancelariji za mlade (kao što i svima damo na upotrebu ko nam se obrati) koja je za Novu godinu zalepila prigodan plakat. Danas smo predmetni bilbord postavili u centar kako bi sutra ujutro prijatelji iz Studio-plusa zalepili reklamu turnira.

Glavni krivci za novogodisnji bilbord i medjunarodni turnir u boksu 😄 Mozda nekome ne odgovora boja,dizajn,vreme…

Gepostet von Čarnok BK am Donnerstag, 8. Oktober 2020

– Drago nam je ako smo nekoga usrećili i izmamili osmeh na lice, ali, eto, mi smo jedini krivci. Ako neko ima želju da nam pomogne u organizaciji jednog od najvećih međunarodnih turnira u Evropi, bilo bi nam drago, kritika imamo previše, a pomoć samo od određenog broja prijatelja! Nemojmo mešati politiku u sve. Iskoristićemo priliku da se zahvalimo Opštini Vrbas na punoj podršci koju nam pruža četiri godine u razvoju boksa – navodi se u saopštenju BK “Čardok”, a prenosi Telegraf.

Navodno je bilbord trebalo da se prelepi i tom momentu, kada su ga izneli, počela je da pada kiša. Zbog toga preko njega nije stavljen novi plakat, već je to učinjeno 12 sati kasnije. Iz bokserskog kluba objavili su i kako on sada izgleda.

U Vrbasu oboren Ginisov rekord u broju ispečenih palačinki, a humanost organizatora će vas oduševiti

90 Shares
Share via
Copy link