Lifestyle Magazin

U Vrbasu oboren Ginisov rekord u broju ispečenih palačinki, a humanost organizatora će vas oduševiti

U manifestaciji “Chefs for life” koja se održala u Vrbasu, kuvari iz celog sveta pekli su palačinke sa humanitarnom svrhom kako bi nahranili što više mališana. Cilj je ujedno i bio oboriti Ginisov rekord u broju pripremljenih palačinki – prenosi 021.

Manifestaciju su pokrenuli glavni kuvar Ljubica Komlenić, glavni kuvar Daniel Mikšić, osnivač udruženja “MultiArt – Vozači velikog srca” Boris Bjelović i osnivač organizacije “Chefs for life” Diego Toskani.

Manifestaciji su prisustvovali i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i učenici Srednje ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Novog Sada, koja ima smerove za kuvare i ugostiteljske tehničare.

Ispečeno je više od 15.500 palačinki, što bi trebalo da bude dovoljno da se obori sadašnji rekord od nešto više od 14.000 ispečenih palačinki prošle godine u Sarajevu. Ceo postupak je snimljen i biće poslat na razmatranje Ginisovoj komisiji, najavili su organizatori.

Inače, palačinke su namenjene za posluženje i gostima manifestacije, ali što je najvažnije, nahraniće nezbrinutu, socijalnu ugroženu i/ili bolesnu decu smeštenu u bolnici u Vrbasu, kao i najstarije sugrađane, korisnike gerontološkog centra.

Manifestaciju su podržali i ministarstvo turizma i Turistička organizacija Srbije.

Bojan je kuvao za Švarcenegera, Rijanu, Džej Lo… Ovo je njegova priča o uspehu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Molim vas da ispravite da su pored novosadske ugostiteljske škole bila i ssš Branko Radičević iz Rume i još neke.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
893 Shares
893 Shares
Share via
Copy link