Magazin

Sumanute cene za garažu u Beogradu, prodaju se za 63.000€, a izdaju za 1.500€

garaže
Printscreen Collage

„Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.”

Verovatno Duško Radović nije računao na muke sa parkingom i Parking servisom u našem glavnom gradu.

Garaža za 63.000 evra. Ne radi se o šali ili nečijoj anegdoti i preterivanju, ovo je pravi oglas za prodaju garaže na Novom Beogradu. Izdavanje garaža u prestonici postalo je veoma unosan posao, pa se tako mnogi ne libe da za to izdvoje svotu novca kojom bi mogli da kupe i garsonjeru.

Novac se svakako višestruko vrati, jer je već opšte poznato da Beograd ozbiljno kuburi sa parkingom, pa su oni bez garaže spremni da plate taj „luksuz“, renta ide i do neverovatnih 1.500 evra.

Iako se većina odlučuje da investira u kupovinu stana, sve je više onih koji tvrde da kupovina garažnog mesta predstavlja trenutno najbolju investiciju na domaćem tržištu nepokretnosti.

Brzi povrat investicije

Iz 4zida.rs pojašnjavaju da ukoliko garažu kupimo za 15 000 evra i mesečno je izdajemo za 120 evra, računajući da imamo zakupce svakog meseca, investiciju ćemo povratiti za malo više od 10 godina.

Kako cene izdavanja garaža rastu, vrlo je verovatno da bi garaža mogla da bude izdata i za više novca, pogotovo u Beogradu, odnosno da početna investicija bude povraćena i za kraći period.

Većina garaža u Beogradu izdaje se prosečno za oko 150 evra, dok se garaže u centru prestonice izdaju za oko 250 evra mesečno.

Garaže su profitabilne iz razloga što u najvećem broju slučajeva nema dodatnih troškova opremanja.

Troškovi održavanja – minimalni

Niži troškovi nastavljaju se i kasnije, jer praktično održavanje garaže ne postoji, odnosno troškovi su veoma minimalni.

Kako navode iz 4zida.rs, lokacija kod izdavanja garaže igra ključnu ulogu. U centralnim gradskim zonama garaže se lakše izdaju. Isto je i sa većim gradovima nasuprot manjim.

Kakva je ponuda u oglasima?

Kada je reč o izdavanju garaža u Beogradu, ponuda oglasa je zaista raznolika, a takve su i same cene.

Za garažno mesto na Dorćolu treba izdvojiti 180 evra. Garaža u Bloku 62 na Novom Beogradu košta 100 evra.

Garaže po nižim cenama od 100 evra mogu se naći u Šumicama za 80 evra.

Među oglasima bilo je ponuda garaža za izdavanje u kojima parking na Banovom brdu košta 220 evra, dok na Dorćolu koji je uži centar grada košta 40 evra manje.

Na sajtu 4zida.rs trenutno najvišu cenu ima garaža na Topličinom vencu u Beogradu koja se izdaje za 1.500 evra mesečno. Garaža ima 170 metara kvadratnih i 10 parking mesta.

Prodaja garaža

Od 10 do 60 hiljada evra – to je opseg cena u okviru kojih se kreće prodaja garaža u Beogradu.

Garaža površine 21 kvadrat na Novom Beogradu košta 52.500 evra, odnosno 2.500 evra po kvadratu.

Izvor: Nova.rs

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 2,47 miliona €, garaža za 58.400 €, a u ovom vojvođanskom mestu otišlo je najviše kuća

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link