Magazin

„Volim Beograd i sve srpske gradove, hejteri, da imate love i vi biste otišli u Srbiju“

vedrana-rudan
PrtSc

Vedrana Rudan na svom blogu objavljuje tekstove koji po pravilu izazivaju veliku pažnju javnosti. Tako je bilo i sa najnovijim koji je naslovila sa „Hrvacka, Hrvacka“, a koji je objavila pred početak utakmice Hrvatska-Argentina na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Njen tekst sa bloga rudan.info prenosimo u celosti.

Jebote! Ja napisala tekst, možete ga pročitati ispod ovoga, nazvao me Index smije li ga prenijeti, svi mi kradu tekstove, oni bar pitaju, samo vi prenesite. Jebote!

Ekipa koja mi uređuje stanicu pročitala je većinu komentara, možda i sve, nisam ih pitala, sažela mi je poruke čitatelja Indexa. Prenijet ću vam.

1. ODI U SRBIJU! TAMO TI JE MJESTO!

Ubijte me, ljudi, ne kužim. Zašto mi u Srbiji ne bi smjelo biti mjesto? Što fali Srbiji? Tamo žive moji prijatelji, uvijek odsjednem u fenomenalnom hotelu Zepter.

Kuhinja je fantastična, ekipa odlična, a ovo je neplaćena reklama. Volim Beograd i sve srpske gradove u kojima sam bila. Hejteri, da imate love i vi biste otišli u Srbiju.

Ali… Ove godine planiram otići i u Sloveniju, na Kubu, u Zagreb, Mošćeničku Dragu, Crikvenicu, Herceg Novi, Prag, Beč, Firenzu, Berlin, Bilbao… Među nama, i u Dohu. U finalu će igrati “Kockasti” i Maroko, rezultat će biti 2:0 za vaše.

Put će mi platiti susjed sudac. Dok on i njegov ljubavnik ministar budu urlali na tribinama, ja ću se pored bazena u hotelu sa sedam zvjezdica brisati ručnikom na “kockice”.

Neka crkne kome smeta, Hrvacka je prvak svjeta, kako bi vi to napisali.

2. TI SI STARA!

Ubijte me, ljudi, ne kužim. Zašto mi pišete da sam stara? Ja znam da sam stara, ali u čemu je problem? To bi trebala biti uvreda? Što je po vama starost?

Pretpostavljam da ste vi mladi, inače ne biste moju starost pisali poput psovke. Tko su starci? Stari su svi ljudi koji dugo žive, koji su imali sreće sa zdravljem i dovoljno love da plate lijekove i isplate djecu.

I oni su, poput vas, mislili da je mladost vječna i da se starost, dakle nemoć, dakle obješena koža, dakle umjetni zubi, dakle bolovi i bolest događaju drugima.

Znam da niste previše pametni, ali ovo ćete možda shvatiti. I vi ćete, ne svi, koliko god danas bili napeti i puni snage, jednom svijetom bauljati mekane guzice.

Ili… Ako vam je to neprihvatljivo, ako vam se starost toliko gadi, ako je starost za vas uvreda koju možete ispljunuti u lice nekome tko bi vam mogao biti nemoćni susjed ili djed, otkrit ću vam tajnu vječne mladosti.

Sve je u vašim rukama. Cijev u usta. Ima li išta ljepše od mladog leša?

3. TEBI TREBA KU*AC!

Ubijte me, ljudi, ne kužim. Ovo sranje od rečenice slušam od svoje dvanaeste godine. Već sam o tome pisala, utvrdit ću gradivo. Anonimne drkadžije na netu, i ne samo one, nikako da se odluče, je li ku*ac uvreda, poklon ili lijek.

Ku*ac u hrvatskom jeziku ima toliko značenja da je ovdje teško nabrojiti sva. Ja sam vašu poruku prevela. Ona glasi: ženo, da imaš ku*ac ti bi bila zdrava. ?! Ali ja jesam zdrava. Koji vam je ku*ac?

Je li vam kad palo na pamet da vi niste zdravi iako, možda, imate ku*ac?

Mene sad već opako nervira zašto muškarci ne mogu kratko i jasno definirati što im visi među nogama. Smrtonosno oružje ili antibiotik širokoga spektra.

Ajde, nema veze. Dečki i cure, opustite se. Vrijeme je navijanja. Sutra svi pred ekrane! Ako sudac bude zajebavao i vi i ja znamo što će pušiti na daljinu.

HRVACKA! HRVACKA!

Vedrana Rudan: „Mi žene znamo da su deca nešto najgore što nam se dogodilo“

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
30 Shares
Share via
Copy link