Balkan Magazin

Vedrana Rudan:„Mi žene znamo da su deca nešto najgore što nam se dogodilo”

vedrana-rudan
PrtSc

Kontroverzna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan neretko šokira svojim izjavama a još jedna u nizu koja je predstavljena kao nimalo prijatna je i ona da su zapravo deca teret za ženu.

Rudan u svojim javnim istupima iznosi nekonvencionalne stavove o ženama i emancipaciji, a sada je usledila nova serija frapantnih reči.

– Sve mi žene znamo da su naša deca ono najgore što nam se dogodilo. Prisluškivala sam razgovor mladih mama o njihovom odnosu prema deci. Sve one prisluškuju svoju decu i njihove potrebe. Ako sa dve godine ti detetu ne pokažeš gde mu je mesto, ono ćete sa 10 godina? Stara sam škola, pripadam periodu kada su deca bila deca, nismo bili opsednuti decom, da ih slikamo i okolo. Deca su deca, moraš ih nahraniti, postaviti granice. Danas je obrnuto, ako rodiš bebu, beba je kraljica, a ti si sluga. Kod mene te priče ne pale. Kada navrši dete 40 godina, ti s njim ne bi popio kafu, da nije tvoje – izjavila je Vedrana i dodala da se susreće sa lošim komentarima zbog svojih izjava:

– Najpre na mene žene skoče, pričaju da sam loša majka.

Inače, Vedrana Rudan je jednom prilikom osula paljbu po ženskom rodu.

– Ukratko, mi smo, svaka na svoj način, glupačetine koje samo menjamo formu ponašanja, a u suštini želimo da budemo prihvaćene od „ljudi“ i da nas „ljudi“ doživljavaju kao „normalne“. Da smo zaista normalne… j**alo bi nam se i za ‘ljude’ i za ‘muževe’ i za ‘partnere’. Posebno za decu. Da smo normalne, bile bi smrtno i doživno zaljubljene samo u sebe same – kazala je  Rudan.

Izvor: telegraf.rs

Vedrana Rudan: Sve manje volim svojim dete i ne osećam se krivom zbog toga!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
40 Shares
Share via
Copy link