Magazin

Koštunica je pobedio Slobu, a već dugo ga nema u javnosti, evo kako izgleda nakon 8 godina medijske ilegale

kostunica
Foto: Printscreen

Čovek koji je bio i ostao lice petooktobarskih promena ali i jedan od državnika koji je često bio „neobavešten“ o događanjima u sopstvenoj Vladi odnosno kabinetu, odavno se povukao iz javnog života.

U pitanju je, pretpostavljate, Vojislav Koštunica koga ne srećemo tako često na javnim događajima pa je njegovo nedavno pojavljivanje na jednoj književnoj večeri izazvalo pravu senzaciju.

Koštunica je prisustvovao događaju koji je upriličen u čast pisca Milovana Danojlića i proslavi njegovog 85. rođendana u Ljigu a pored nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije, na ovom događaju su se našli i pesnik Matija Bećković i glumac, Petar Božović.

Medijima je bilo posebno interesantno to kako se premijer Srbije u dva mandata malo promenio tokom decenije koliko nije aktivan na političkoj sceni.

Koštunica
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Koštunica je kao kandidat ujedinjene opozicije DOS, posle revolucije 5. oktobra, zamenio Slobodana Miloševića na mestu predsednika SR Jugoslavije. Kasnije je bio premijer u dva mandata a nakon što Demokratska stranka Srbije (DSS) na čijem je bio čelu izlazi iz vladajuće koalicije, Koštunica gubi popularnost a stranka 2014. godine, ne prelazi cenzus.

Zbog toga Koštunica podnosi ostavku i napušta politički i javni život. Punih osam godina, Koštunica ne daje izjave za medije u kojima komentariše političku situaciju u zemlji i svetu.

Izvor: Nova.rs

Posle 13 godina vozdigao se Koštunica, pričaće o politici u Srbiji kad za to dođe vreme

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap