Magazin Poznati

Petar Božović bio je u braku sa jednom od najlepših glumica 70-tih, jedna njena odluka potpisala je krah

petar božović
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Važi za jednog od naših najboljih glumaca, a o svom privatnom životu nikada nije voleo mnogo da govori.

Petar Božović želeo je da bude cenjen isključivo zbog svojih uloga, i to mu je polazilo za rukom. Malo ko zna da je njegova prva supruga bila takođe glumica, Marina Koljubajeva, piše Nova.rs.

Marina je rođena 1950. godine. Studirala je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi Milenka Maričića.

Marina Koljubajeva 1
Foto: TV revija

Ona je svoju glumačku karijeru započela u televizijskoj seriji za decu „Neven“.

Koljubajeva je veliku pažnju privukla i u ostvarenjima kao što su „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Višnja na Tašmajdanu“ i „Vaga za tačno merenje“.

Važila je za jednu od najlepših glumica sedamdesetih godina, a Petar Božović je osvojio njeno srce. Božović i Koljubajeva su tokom braka dobili su sina Draška, ali detalji iz njihovog odnosa nikada nisu bili poznati široj javnosti.

Marina je preminula 2004. godine, a Petar Božović je nakon toga jednom prilikom govorio o svojoj prvoj supruzi, ali i razlozima njihovog razvoda.

– Ona je, nažalost, umrla pre tri godine. Bila je glumica i karijeru je otpočela u seriji „Neven“ koja se nedavno reprizirala, a pošto je bila trudna, u drugom delu zamenila ju je Neda Arnerić. Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece, jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo“, rekao je Božović pre 15 godina za Story.

Glumac se 2012. ponovo oženio svojom suprugom Snežanom.

Izvor: Nova.rs

Kultna jugoslovenska glumica preminula je sa samo 40 godina, njena ćerka uspešno korača stopama slavne majke

72 Shares
Share via
Copy link