Magazin

Petar Božović: „Glišićeva poruka glumcima debelo smrdi na fašizam“

petar-bozovic

Glumac Petar Božović rekao je da izjava predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da „idu negde drugde da glume“, ima primese fašizma.

Božović je agenciji Beta kazao da osim Srbije nema nijednu drugu zemlju gde bi mogao da živi i radi.

– Nemam rezervnu zemlju, a i u moje godine ne znam gde bih mogao da odem. Ovoj vlasti nije bitna kultura, već ko je za koju stranku. Proterivanje glumaca kojima se ne sviđa režim debelo smrdi na fašizam – istakao je Božović.

Predstavnicima vlasti je poručio da umesto glumaca za serije i filmove angažuju učesnike rijaliti programa „Zadruge“, „Farme“ i „Parova“.

– Osim fakulteta i akademija dramskih umetnosti, u Srbiji postoje i ‘fakulteti’ kao što su ‘Zadruga’, ‘Farma’ i ‘Parovi’, pa neka odatle angažuju vrhunske glumce – kazao je Božović.

Dodao je da bi bilo korisnije da je novac, koji će biti potrošen za organizovanje mitinga SNS-a u Beogradu, podeljen poljoprivrednicima.

– Umesto borbe za golu vlast, mnogo bi bilo korisnije da je ogroman novac koji će biti potrošen za organizovanje mitinga bio podeljen seljacima i poljoiprivrednicima – ocenio je proslavljeni srpski glumac.

Da je taj Darko Glišić, dodao je Božović, u mojoj partiji ja bih ga smenio.

– Njegova izjava će izazvati veliki revolt i kod glumaca i kod ljudi koji su politički neopredeljeni. Glumac vremenom, na neki način, postane deo svake porodice, tako će naše proterivanje njima naneti veliku političku štetu. Svaki Darko radi naopako, a naš Darko i zlo i naopako – naglasio je Božović.

darko-glisic
Foto: Printscreen

Lepi, a da ti promeniš narod?

Na izjavu Glišića reagovao je i glumac Nikola Kojo, koji je, uz vest u kojoj se vidi Glišićeva izjava, napisao poruku „Kad ne disciplinuješ one koje si zaposlio, pa pomisle da je firma njihova“. Uz ovu poruku, Kojo je objavio i fotografiju na kojoj se vidi deo vesti i Glišićeva izjava.

„Lepi, a ti da promeniš narod? Nisu glumci jedini koji te nerviraju i žive od budžeta koji si ti stvorio. A? Možda da bude lekovito… spasonosno“, napisao je glumac uz tu fotografiju, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, predsednik IO SNS Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

Glišić se, kazao je, čudi što neki glumci idu na proteste (Srbija protiv nasilja) rame uz rame „sa onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas“.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

Glišić je gostujući na televiziji Hepi kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

– Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite – poručio je Glišić.

Petar Božović bio je u braku sa jednom od najlepših glumica 70-tih, jedna njena odluka potpisala je krah

Izvor: Beta

Share via
Copy link