Beograd Magazin

Nekada rukometaš sada SNS jurišnik Vlada Mandić predvodio probijanje blokada na Brankovom mostu

vlada-mandic-protesti
Printscreen/Tviter

Vladmir Vlada Mandić je bivši srpski rukometaš, sada biznismen i političar. Mandić je najtrofejniji rukometaš u Srbiji. Još tokom aktivne karijere počeo je da se bavi biznisom, a 2012. godine postao je odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda.

Sin je Momčila Mome Mandića, biznismena iz crne hronike i jednog od najbogatijih Srba sa prostora nekadašnje Bosne i Hercegovine.

2002. godine i otac i tada dvadesetjednogodišnji sin hapšeni su od strane UBPOK zbog sumnje da su pucali na Dejana Markovića, nekadašnjeg Mandićevog vozača. U istrazi su, međutim, negirali da su oni ranili Markovića.

Marković je, inače, bio jedan od osumnjičenih za otmicu Velimira Mandića, starijeg Mominog brata.On je kidnapovan septembra 2000. godine u Bijeljini i otmičari su ga pustili posle mesec dana, ali je ubrzo preminuo.

Vladimir Mandić je ‘prao’ svoju biografiju poput mnogih drugih, ali se njemu lakše opraštalo: mlad, poznat, sportista. A onda je ušao u politiku. A od politike ostaju fleke koje ništa ne skida.

Danas se, tokom protesta i blokade Srbije, više ne tako mladi Vlada Mandić uflekao još više.

Nekadašnji predsednik opštine Stari grad Marko Bastać napisao je na Tviteru da probijanje blokade na Brankovom mostu predvodi Vlada Mandić, bivši rukometaš.

– Probijanje blokade na Brankovom mostu predvodi niko drugi nego uzdanica SNS Vlada Mandić sa svitom od 20 automobila – naveo je Bastać.

Da ne pominjemo sada činjenicu da, po zakonu, osoba sa stalnim prebivalištem u Srbiji ne može voziti automobil inostranih registarskih oznaka. Za Mandića i njegov skupi džip zakoni i tako već odavno ne važe. Ovde su uvek neki jednakiji od drugih.

Naročito ako su na partijskoj liniji.

Vulin se u Hitnoj ‘švercovao’ preko Gazele, napadnut novinar FoNeta na radnom zadatku

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

341 Shares
341 Shares
Share via
Copy link