Putovanja

VIDEO: Evo kako stranci predstavljaju Novi Sad na YouTube-u

Istraživali smo kako to stranci, koji su posetili naš grad, predstavljaju Novi Sad kroz vlogove na Youtube. Ono na šta smo naišli nas je prijatno iznenadilo.

Pre putovanja u neki grad sigurno pročitate sve o njemu ili, što je još popularnije u poslednje vreme, pogledate sve vlogove snimljene u tom gradu. Kako se i sami na taj način informišemo o gradovima u inostranstvu zapitali smo se kako to nas predstavljaju stranci i da li bi njihovi vlogovi nekoga nagovorili da poseti naš Novi Sad.

Ovo su pet vlogova snimljenih u Novom Sadu koji su privukli našu pažnju. Deluje zanimljivo čak i nama koji živimo u Novom Sadu. Naravno da je Exit ono čime su stranci oduševljeni, ali kroz ove snimke vidimo da u Novom Sadu, osim poznatog festivala, vole i druge stvari.

Novi Sad se našao i među putopisnim vlogovima koje radi producent i zavisnik od putovanja Dejvid Hofman. On od 2007. godine putuje svetom u potrazi za destinacijama koje nisu uobičajne i ne nalaze se baš na svim listama putovanja. Dejvid inspiriše ljude da putuju ili u najmanju ruku pomaže da nauče o mestima za koje nisu znali postoje.

Mary Kareeva je devojka iz Rusije koja putuje i kroz vlogove predstavlja gradove u kojima je bila, pa je tako predstavila i naš Novi Sad, ali i Suboticu. Evo kako to izgleda.

Stop having a boring life je njegov moto, nekada je u kancelariji maštao o mestu na kome bi mogao da bude, a onda je rešio da takva mesta i poseti. Imeđu ostalih, našao se i u Novom Sadu i predstavio ga putem vloga.

Kejti i Džef su digitalni nomadi i svetski putnici sa punim radnim vremenom. Redovno postavljaju video zapise na svoj kanal iz celog sveta.  Evo kako su predstavili Novi Sad i Beograd.

I među ovim video formatima se našao i jedan video koji je napravio Stefan. I on kao i stranci putuje po svetu i beleži zanimljiva mesta. U Novom Sadu je snimio grad pokriven snegom.

Više o tome zašto ne treba posetiti Novi Sad

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

397 Shares
397 Shares
Share via
Copy link