Magazin Srbija

Vlast poluinformacijama i tračevima pokušava da sakrije veze sa Veljom Nevoljom

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je u Novom danu da vlast pokušava da sakrije veze njenih predstavnika sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kao i da naknadno pokušava da “zatrpa javnost poluinformacijama i tračevima o pronađenom snajperu”, koje imaju za cilj da se predstavi da je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentarišući akciju srpske policije i hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i naknadno „curenje“ podataka iz istrage koji objavljuju tablodi, on ističe da tu nema ničega novog, ali i da je to – „jednako skandalozno“.

Vukadinovic
Foto: ATA Images

– Ne mogu da verujem da vlast koja sve kontroliše i sve drži u rukama ne može da stane na kraj ‘curenju’ informacija, i to daje osnova za sumnju da se te informacije dozirano i namerno puštaju.

Najveći broj informacija, pogotovo ove najškakljivije, idu u medije uz saglasnost, a najčešće i blagoslov vlasti. To je skandal svoje vrste – podvlači Vukadinović.

– Ne znam koliko to pomaže odbrani Veljka Belivuka, ali u svakom slučaju ostavlja lošu atmosferu, rđav utisak i govori o tome koliko su država i njene institucije ‘izbušene’, i koliko su nepouzdane. Da ne govorim o naslovima u prethodnim danima i nedeljama u kojima se vrti ime bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Mnogo toga se lansira da bi se zabašurila činjenica da se radi o ljudima koji su blisko sarađivali sa vrhom vlasti i sa MUP-om – istakao je Vukadinović.

On ocenjuje da je to suština, kao i da su naknadne informacije, poluinformacije i tračevi u medijima pokušaj da se „zatrpa javnost“, kao i da je to urađeno uspešno.

– Pričalo se danima o prisluškivanju Vučića, i sada ta tema nestaje. Pokušava se da se ne priča o vezama (sa vrhom vlasti).

Umesto toga, pričamo o tome kako je pronađen snajper, koji treba da posluži na atentat na Aleksandra Vučića – istakao je Vukadinović, i dodao da dve trećine građana zaista misli da je to istinito.

Velja Nevolja pao zbog Vučićevog prijatelja Zvonka Veselinovića

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link