Magazin

Velja Nevolja i Marko u zagrljaju policajaca i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera

velja-marko-kavacki-klan-policija
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Veze kavačkog klana sa policajcima u Crnoj Gori opisane su u dokumentu EUROPOL-a koji je prošle godine poslat toj zemlji, a zahvaljujući podacima iz njih, potvrđene su ranije sumnje da su policajci Petar Lazović i Ljubo Milović pripadnici kavačkog klana.

U prilog tome ide i zajednička fotografija na kojoj sa visokorangiranim kavčanima zagrljeni poziraju Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji slove za vođe beogradskog ogranka kavačkog klana.

Na fotografiji koju je ekskluzivno objavio crnogorski portal „Libertas“ vidi se prisan odnos kriminalaca i policajaca.

Na ugaonoj garnituri, sa leva na desno, sede Marko Miljković, policajac iz Kotora Nebojša Bugarin kog jednom rukom grli Veljko Belivuk, dok drugu drži iza leđa Radoju Zviceru, koji slovi za vođu kavačkog klana, sa njegove leve strane je policijski službenik Petar Lazović, a odmah do njega sedi policajac Ljubo Milović.

Osim toga, objavljena je i fotografija koju je zabeležio pomenuti Lazović na jednom od sastanaka, a na kojoj se vidi kako razgovaraju tužilac Saša Čađenović sa policajcem Mićkom Žižićem (fotografija ispod).

policija-kavacki-klan
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Pored toga, na jednoj od objavljenih fotografija vidi se i Ljubo Milović kako za fotografiju pozira držeći u rukama oružje.

ljubo-milovic
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Kako je navedeno, policajci su kavačkom klanu prosleđivali pregršt tajnih podataka koje je policija imala o njima, a ta komunikacija išla je dotle da su “kavčani” bili obavešteni i kada će se koja policijska akcija sprovoditi.

Interesantno je da je Ljubo Milović, kako se navodi u istom dokumentu, koristio je nadimak Zli poručnik i Oficir i imao je nekoliko kriptovanih telefona sa kojih je razmijenio skoro 100 hiljada poruka.

U dokumentu se navodi da je Petar Lazović, u SKY aplikaciji, imao šifru Junior i Komandos. Europol je utvrdio da je on preko te aplikacije razmijenio 14.065 poruka.

Velja Nevolja nazvao Vučića klošarom, novinar objavio transkripte iz sudnice

Čitajte Luftiku na Google vestima

236 Shares
236 Shares
Share via
Copy link