Recepti Top 10

Vegetarijanski fast food obroci

Ako ste na proslavi Prvog maja pretarali sa mesom ispečenim na roštilju, na talandari ili skuvanim u kotliću, danas unesite lakše obroke, sa manje kalorija. Nutricionisti savetuju da višak unetih masti i natrijuma nikako ne treba uvećevati tako što ćete pojesti ostatke jučerašnjeg roštilja. Zato danas odmorite organizam. Pošto spadamo u naciju koja je tipično mesožderska, vegetarijanski fastfood obroci ne nalaze se baš na svakom koraku. Ovde smo napravili izbor od nekoliko vegetarijanskih bezmesnih obroka, koji u sebi mogu sadržavati manje količine namirnica životinjskog porekla (mlečni proizvodi i jaja).

Vegetarijanski hamburger

vegetarijanski-hamgurger
Zašto da ne?! Sastoji se samo od povrća i priloga koji mogu biti (a ne moraju) na bazi mlečnih proizvoda i jaja. Ovakav hamburger možete naći u mestu prosto nazvanom The Pub.

Vegetarijanska pizza

vegetarijanska-pica
Popularno zvana vegetarijana, a postoji i varijanta margarita. Vegetarijana je obično sa više vrsta povrća (paradajz, kukuruz šećerac, paprika, šampinjoni itd.), sa posnim sirom – tako da je ona u potpunosti vegetarijanski, posni obrok. Za ove specijalitete su, između ostalih, zaduženi pizzeria Caribic i pizzeria Ciao.

Vegetarijanski sendvič

vegetarijanski-sendvich
Sjajan obrok u svakoj prilici. Sadržaj i priloge često možete sami da birate, pa ga možete načiniti manje ili više posnim. Ovakve sendviči mogu se naći uglavnom svuda, a mi preporučujemo vegetarijanske sendviče iz kafe restorana Flying Dutchman ili Moj sendvič.

Veganski mafin

vegetarijanski-mafini-1
Potpuno posne mafine, sendviče, pecivo, bezglutenske namirnice, kao i kompletan veganski meni za svakog veganskog sladokusca, toplo preporučujemo u restoranu Ananda.

Vegetarijanski indeks sendvič

vegetarijanski-sendvic
Mnogi ne znaju da je indeks sendvič novosadski izum, nastao 1984. kao brza hrana u studenjaku (otud i naziv „indeks“, po studentskoj knjižici – indeksu). Sastoji se od šunke, kačkavalja i sitno seckanih šampinjona, koji se zapeku na roštilju, dok se sir ne rastopi, potom se dodaju u prethodno istostirani baget, koji se filuje prilozima. Postoji i vegetarijanska varijanta – bez šunke, sa šampinjonima i sirom. Pravi indeks sendvič preporučujemo u „Index Vanessa“.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

52 Shares
Share via
Copy link