Balkan Vesti

Spasitelj: Dodikovo glorifikovanje Vučića zbog pribavljenih vakcina

dodik i vucic
Printscreen

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zamolio je Aleksandra Vučića da deo vakcina protiv koronavirusa koje je Srbija nabavila pokloni Republici Srpskoj kako bi se sprovela imunizacija zainteresovanog stanovništva.

On je pohvalio državni vrh Srbije i njenog predsednika da su na najbolji mogući način obezbedili vakcine svom stanovništvu smatrajući da po tom pitanju Srbija može biti lider regiona.

Dodik je izjavio da je Republika Srpska primorana da nabavku vakcina vrši preko institucija BiH ocenjujući taj potez kao neefikasan.

– Naterali su nas u taj zajednički program koji uopšte ne funkcioniše i predstavlja branu za uspešnu nabavku vakcina – izjavio je lider Srba u BiH, a preneo portal 021.

On je dodao da nema informacije kada će vakcine stići u BiH, a da je Republika Srpska u taj zajednički fond već uplatila šest miliona konvertabilnih maraka.

– O tome može samo da se nagađa, daju se okviri koji su široki i veliki. Mislim da to nije pošteno prema BiH i svim njenim građanima. Neuspeh u tome govori koliko su te zajedničke nabavke bile pogrešna priča – poručio je Milorad Dodik.

U Srbiji danas počinje masovna vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa, a imunizacija je izvršena nad pripadnicima vojske i to kineskom vakcinom. Sutra počinje vakcinacija u gradovima širom zemlje.

Korona virus i vakcinacija: Šta znamo o kineskim vakcinama protiv korone

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link