Magazin

U domu Vukelića sve je iz oglasa i sa buvljaka, a rezultat je čisto savršenstvo (FOTO)

Slađana i Aleksandar nedavno su se preselili u Švedsku i od tada u njihovom domu nikada nije dosadno, s obzirom da su odlučili da ga sređuju potpuno sami

Rezultate njihovog rada nesebično su podelili sa javnošću i zaista su za divljenje…

– Kad se završe sve obaveze i dođe vreme da se svi opustimo i provedemo malo vremena zajedno, najbolja opcija je uglavnom dnevna soba. Bilo da je u pitanju knjiga, film, društvena igra ili prosto gluvarenje sa prijateljima uz kafu, cilj nam je bio da se u dnevnoj osećamo prijatno – priča Aleksandar za Telegraf.rs.

Ipak, u novom stanu soba kakvu su zatekli nije bila prostorija u kojoj vide sebe kako uživaju. Zato su se brzo bacili na posao.

– Na zidovima su bile tapete sa šljokicama i poenta je bila rešiti se toga po svaku cenu – objašnjavaju Vukelići kako je sve izgledalo pre nego što su krenuli u renoviranje.

Međutim, odlučili su da tapete ne uklanjaju.

– Nismo ih skidali već smo premazali sve grund bojom i sa jedne strane okrečili u tamno plavu boju koja je razređena da bi zadržali strukturu tapeta. Sa druge strane smo odradili imitaciju cigle i starog raspalog zida mešavinom lepka za pločice i fug mase i potom smo krečili u više slojeva da bi se postigao efekat memljivog starog zida – kaže Aleksandar.

Možda je ovo za nekog neobičan dizajn, ali je svakako efektan, a Vukelići su zadovoljni postignutim.

– Često se našalimo sa prijateljima da mi nemamo potrebu da idemo u kafiće i restorane, jer smo u našem prostoru stvorili ambijent kakav je na mestima gde obično idemo u izlazak – kažu sa osmehom.

I ovog puta su ispunili svoj cilj, da sve skockaju onako kako žele, a da ih to što manje košta.

– Sav nameštaj i detalji su kupljeni preko oglasa i u second-hand radnjama i prerađeni akrilnim bojama. Police su napravljene od repromaterijala i starih ramova i ofarbane akrilnim bojama. Zavese smo takođe sami sašili od platna kupljenog na metar u jednoj indijskoj radnji – otkrivaju nam.

Za ovo renoviranje im je trebalo dva dana, zbog sušenja. Kažu da je teško da preračunaju koliko su tačno novca uložili, jer su dosta toga sami pravili i prepravili.

– Na primer iskombinovali smo stalak za saksije i svećnjak za prozor dobivši nesto sasvim treće. Preradili smo lampe kombinujući postolja od jedne sa abažurom od druge ili od nekog lustera i slično. Ne računajuci ruke, trošak je oko 2.000-2.500 evra, ali u tu cifru ulaze i TV i sistem ozvučenja, kao i nova sofa što je oko 1.100 evra i jedino su to nove stvari – kažu Slađana i Aleksandar za Telegraf.

Kao i sa kuhinjom, ni za dnevnu sobu nisu baš imali predstavu kako će izgledati kada bude završena, već su se opet vodili osećajem i, kako kažu, jedna stvar je vodila ka drugoj.

Kažu da će, kada im vreme dozvoli, da „krenu“ na plafon i pod da bi uskladili sve u jednu celinu.

– Još uvek se detalji menjaju i, kao i sa svim kod nas, ništa nije konačno gotovo – kažu nam Vukelići, tako da verujemo da će nam prirediti još iznenađenja.

Sve fotografije: Aleksandar i Slađana Vukelić

Novosađanka 2 kvadrata terase pretvorila u pravi mali raj (Foto)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link