Magazin Srbija

Kod Pere iz Pančeva policija pronašla blizu milion evra u kešu, lovu zaradio od prodaje na Buvljaku

hapsenje
Foto: MUP

Apelacioni sud u Beogradu pravnosnažno je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Pančevu, kojim je usvojen zahtev pančevačkog Osnovnog javnog tužilaštva za trajno oduzimanje više od 900.000 evra od osuđenog Pera S. (48) iz Pančeva.

U stanu ovog Pančevca nađeno je oko milion evra u kešu.

– Prilikom pretresa stana okrivljenog 23.03.2022. godine u njegovoj kući je pronađeno blizu milion evra u gotovini, povodom čega je vođena finansijska istraga iz koje nije moglo da se utvrdi poreklo novca jer je pronađeni iznos bio u očiglednoj nesrazmeri sa njegovim prihodima, pa su rezultati istrage pokazali da je ovaj novac proistekao iz krivičnog dela- kažu iz Osnovnog suda iz Pančeva.

Naime, nakon sprovedene finansijske istrage, od osuđenog Pančevca trajno su oduzeta novčana sredstva na računu u banci u iznosu od 99.050,29 dinara, kao i efektivna devizna sredstva i to 843.400 evra, 62.100 švajcarskih franaka, 33.000 mađarskih forinti kao i efektivna dinarska sredstva i to 154.320 dinara.

Prethodno je presudom Osnovnog suda u Pančevu 19. maja 2022. godine osuđeni Pero S. pravnosnažno oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba ili usluga. On je, kako se navodi u presudi, od 28. marta 2016. do 23. marta 2022. godine, u Pančevu, stavljao u promet u većoj količini robu sa tuđim žigovima, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara.

Njemu se na teret stavlja da je u svojstvu vlasnika trgovinske radnje na robnoj pijaci “Aerodrom”, popularnom Buvljaku, od više lica nabavljao veliku količinu gotovih falsifikovanih hemijskih proizvoda sa unetim zaštićenim žigovima, a potom tu robu stavljao u promet na svojim pijačnim tezgama i prodavao drugim kupcima.

Presudom Osnovnog suda u Pančevu, on je osuđen na šest meseci kućnog zatvora jer je godinama prodavao na tezgama falsifikovanu kućnu hemiju.

Kako je pala “deterdžent mafija”? Neki proizvodi kancerogeni, sami pravili etikete i ambalažu

Izvor: Telegraf

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link