Novi Sad Vesti

Počeli radovi na novom mostu u NS: Tužbe protiv Vučevića i direktora javnih preduzeća

novi-most-novi-sad-2
Printscreen/Facebook/Милош Вучевић

Ekološke organizacije okupljene oko inicijative za zaštitu Šodroša, priobalja Dunava i Kameničke Ade upozoirile su javnost da su radovi na novom, četvrtom mostu u Novom Sadu počeli, te da je to učinjeno bez ikakvih dozvola i mimo svih planova.

Na sremskoj strani budućeg mosta osvanula je tabla izvođača radova kojom se obeležava početak gradnje, a prostor je ograđen.

Zbog navedenog, oni će sutra podneti krivične prijave protiv gradonačelnika Novog Sada i direktora javnih preduzeća.

Reč je o, kako navode, krivičnim delima zloupotrebe položaja, falsifikovanja dokumentacije i izazivanja opšte opasnosti.

– Naš advokat je spremio tužbe koje ćemo predati sutra, pre početka nove sednice GUP-a u 9 časova – rekla je za Luftiku Daniela Stojković iz NVO Sveti Dunav.

Tužbe su, osim za Miloša Vučevića, pripremljene i za Srđana Kruževića, direktora JVP Voda Vojvodine, a zbog izdatih povoljnih lokacijskih uslova. Zatim, protiv  VD direktorice Nataše Sarić iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, kao i Srđana Kulakovića, dekana FTN-a, koji je bio zadužen za prvu hidrološku analizu, a na koju se vlast poziva. Krivičnu prijavu aktivisti će podneti i protiv Dušana Miladinovića, direktora JP Urbanizam, ali i ovlašćenog lica kineske kompanije koja bi trebalo da bude izvođač radova.

Kako za naš portal objašnjava Daniela Stojkov, organizacije se pozivaju na Zaključak Vlade, kojim je utvrđeno da se tek završetkom Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad do 2030. godine stiču PREDUSLOVI za izradu planskog dokumenta, zatim za rešavanje imovinsko pravnih odnosa, kao i za izradu preostale pravno tehničke dokumentacije ( idejno rešenje, idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje).

– Kao što znamo Generalni urbanistički plan još uvek se nalazi u procesu usvajanja, stoga je nejasno na osnovu čega je osvanula tabla kineske firme CRBC, kojom se označava početak radova sa Sremske strane – rekla je Stojkovićeva uz poruku da se „ovaj kriminal mora zaustaviti“.

Ona za naš portal dodaje da je cilj započinjanja radova prikupljanje predizbornih poena.

– Oni žele  svečanom vrpcom da otvore izgradnju mosta, bez toga da je usvojen GUP. Vidimo da se apsolutno ne obaziru. Čemu onda pisanje primedbi građana i sve drugo – pita se s pravom Daniela.

Nova sednica GUP-a zakazana je za sutra (15.3.2022.) u 9 časova. Nakon dešavanja sa poslednje sednice GUP-a, koja je prekinuta zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, sutrašnja je zakazana u manjoj, Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, koja može da primi manji broj ljudi.

Novi most neće smanjiti zagađenje vazduha kako tvrde urbanisti koji spremaju “Novi Sad na vodi”

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Zalosna im majka , sve brzinski da urade i da operu lovu nece vam proci bagro NE DAMO DUNAVAC !!!

  • Oni su zacrtali svoje ciljeve,ne želeći da čuju glas naroda.Najgora vlast u Novom Sadu treba pod hitno da ode u zaborav.

OGLAS

480 Shares
480 Shares
Share via
Copy link