Magazin

Za samo 799€ uživajte u Srbiji, vakcinišite se Fajzerom, cugnite u baštama kafića i odigrajte kolo

oglas vakcinacija

Društvenim mrežama širi se oglas jedne turske turističke agencije, koja nudi vakcinašku ekskurziju u Srbiju. Osim “ludog” provoda, u aranžman je uključena i imunizacija Fajzer vakcinama. Zbog spornog oglasa reagovala je i srpska ambasada u Ankari, koja decidirano tvrdi da oglas nije istinit.

Oglas turističke agencije na kojoj se Turcima nabvodno nudi vakcinacija u Srbiji i to u sklopu izleta koji košta 799 evra, objavljen je izgleda pre nekog vremena i u Italiji. Kako se navodi, pored Fajzer vakcine, turisti će putovati avio kompanijom Air Srbija.

Karta je povratna i cena uključuje dve karte, s obzirom na to da će se po prvu dozu vakcine dolaziti od 23. do 25. aprila, dok će nakon 21 dan turski državljani doći po drugu dozu vakcine od 14. do 16. maja.

U cenu izleta su navodno uključeni i četiri noćenja u pansionu sa četiri zvezdice, doček na aerodromu, transfer do klinike, prevodilačke i dodatne usluge.

Na službenoj internet stranici ambasade Srbije u Ankari, međutim, od juče stoji da za sada nema vakcinacije stranih državljana u Srbiji.

– Ambasada želi da obavesti sve strane državljane da strani državljani ne mogu da se vakcinišu u Republici Srbiji. Republika Srbija je trenutno usredsređena na vakcinaciju vlastitih građana, a kao i do sada, nastavićemo da pomažemo svim našim prijateljskim i susednim zemljama u ovoj borbi protiv koronavirusa. Na osnovu velikog broja prijava, obaveštavamo strane državljane koji su izrazili interes za vakcinaciju u Srbiji putem e-Uprave, da bez dobijanja poziva i potvrde sa datumom i mestom za vakcinaciju ne bi trebali sami dolaziti na punktove jer oni neće biti prihvaćeni – stoji u saopšenju ambasade Srbije u Turskoj, a prenosi portal Direktno.

Ako se u narednom periodu pojavi mogućnost vakcinacije stranih državljana bez prijavljenog prebivališta u Srbiji, kažu, javnost će biti obaveštena.

Priču o tome kako je Srbija “raj za vakcine” emituje ORF TV, a Austrijanci već zakazuju termine za vakcinaciju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

752 Shares
752 Shares
Share via
Copy link