Koronavirus

Priču o tome kako je Srbija “raj za vakcine” večeras emituje ORF TV, a Austrijanci već zakazuju termine za vakcinaciju

vakcinacija-stranci
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao “raj za vakcine”, zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

U emisiji „Svetski žurnal“ (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

U najavi emisije na sajtu ORF se Srbija predstavlja kao zemlja, koja je posle Velike Britanije, najuspešnija u Evropi po vakcinaciji.

– Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu.

Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU – konstatuje ORF.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao „na meniju“.

– Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine – dodaje ORF.

ORF ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta, piše Telegraf.rs.

Reporter ORF prati u svojoj priči jednu ženu od Beča do Beograda koja dolazi radi vakcinacije.

Pedijatar: Na jesen ćemo morati da vakcinišemo i decu

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
29 Shares
Share via
Copy link