Lifestyle Magazin Putovanja

CNN upoznao Srbiju: Evo šta preporučuje turistima

Kanal CNN Travel rešio je da svoje gledaoce upozna sa Srbijom. Taj kanal posetio je našu zemlju kako bi iz prve ruke preporučio neku od prelepih turističkih destinacija koje ih ovde očekuju. CNN je izabrao 11 mesta koje treba videti u Srbiji, od kojih su neke, kako je objašnjeno, namenjene poklonicima noćnog života, a druge – ljubiteljima netaknute prirode.

Beograd je opisan kao “dinamična prestonica, koja leži na ušću Save i Dunava”. Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.

10 najromantičnijih restorana u Beogradu

Turistima u Srbiji CNN predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana kraj vode, kao i zbog kule Gardoš.

“Srpska Atina”, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, CNN opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg Slobode, gradsku skupštinu i rimsku katoličku katedralu.

Vodič kroz Novi Sad: 25 mesta koja morate obići

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda “kao iz bajke”. Za primere ove arhitekture CNN izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.

Za ljubitelje prirode, CNN izdvaja nacionalne parkove Kopaonik i Tara. Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Fruška Gora izdvojena je kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

Najlepša izletišta na Fruškoj gori

“Jedinstveni prirodni fenomen”, Đavolja Varoš, takođe se našla na listi interesantnih destinacija.

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, opisan kao “ekscentrično etno selo urađeno u stilu 19. veka” i Šarganska osmica, “čudo inženjerstva iz 1925. godine”.

Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine. CNN preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirske gostionice.

Prelepa Srbija: Pet prirodnih lepota koje morate posetiti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ne postoji zemlja koja nema nesto lepo za posetiti. Bas sam juce gledao neki video za send flats in Bolivia. Poenta, gde god da odete, videcete nesto prelepo, zato i treba putovati.

generic vignette (DESK luftika.rs)
81 Shares
Share via
Copy link