Magazin Putovanja Znamenitosti

Prelepa Srbija: Pet prirodnih lepota koje morate posetiti

Naša zemlja obolijue prirodnim lepotama, a realnost je da većina nas ni ne zna šta imamo “pred nosom”. Maj mesec je idealan za turizam po Srbiji, pa vam predlažemo pet lokaliteta koje morate videti uživo.

Golija

Popularna destinacije među onima koji imaju vikendice ili onima koji su spremni na višednevno kampovanje u prirodi sa društvom. Pritom, bajkoviti predeli divljine potpuno će vas odvojiti od svakodnevne gradske buke i haosa.

U poslednjih 10 godina Golija je dobila savremene i uređene ski-staze, žičare i prateće ski-sadržaje. Tokom zime dolaze gosti iz cele Srbije i inostranstva. Međutim, turisti Goliju posećuju i leti, a naročito za uranak kada sve vrvi od kampera.

#foto_Vasa_studio

Gepostet von Vasilije Ocokoljić am Montag, 31. Juli 2017

Srebrno jezero

Srebrno jezero je jedno od najlepših izletišta u Srbiji. Pored festivala koji se organizuje uoči uranka, posetioci mogu uživati u krstarenju jezerom, probati hranu iz lokalnih restorana ili se jednostavno kroz šetnju upoznati sa ovim biserom istočne Srbije.

Zalazak 17.04.

Gepostet von Srebrno jezero am Montag, 17. April 2017

Top 10 nacionalnih parkova u bivšoj Jugoslaviji

Rezervat prirode Uvac

Kanjon reke Uvac se smatra za jedno od najlepših mesta u Srbiji. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, između planina Javor i Zlatar, poznat je po svojim uklještenim meandrima. Takođe, ovo je jedno od poslednjih staništa beloglavog supa, predivne ptice koja je gotovo izumrla.

Velika pažnja je usmerena na Zlatarsko jezero, koje je nastalo šezdesetih godina prošlog veka. Brana koja je izgrađena je najveća zemljana brana u Evropi. Nivo vode Zlatarskog jezera dostiže i do 45 metara. Ono što Zlatarsko jezero čini jedinstvenim su čuveni meandri reke Uvac. Reka se vijugavo probija kroz krečnjačke stene, formirajući izgled pravog lavirinta.

Meandri reke Uvac prostiru se sve do Radoinjskog jezera. Zanimljivo je to što u ovom delu svog toka, reka Uvac ima karakterističnu zelenu boju.

uvac meandri

Jastrebac

Josif Pančić je Jastrebac nazvao najšumovitijom planinom u Srbiji.Zovu je još i zmajevitom planinom i kolevkom zmajevitih junaka. Prema staroj legendi, potomci zmajeva su despot Stefan Lazarević, Miloš Obilić, Marko Kraljević…

Guste šume čine ovu planinu bogatom. Do izletišta i veštačkog jezera na 650 metara nadmorske visine stiže se dobrim putem za petnaestak minuta. Jastrebac ima izvanredne klimatske uslove i zahvaljujući ovoj klimi pruža izuzetne mogućnosti za odmor i planinarenje. Posebnu atrakciju Jastrepca čini izletište sa veštačkim jezerom.

Gepostet von Kruševac am Samstag, 9. September 2017

Zvezdarska šuma

Zvezdarska šuma ili Zvezdani gaj je, posle Topčidera i Košutnjaka, najveća šuma u beogradskoj urbanoj zoni u kojoj na uređenim stazama možete uživati sa porodicom i prijateljima. U vreme praznika, ova destinacija nadomak Beograda pretvara se u pravi piknik park, kada građani prave roštilj i u dobroj atmosferi uživaju u slobodnom vremenu.

Zvezdarska šuma ili Zvezdani gaj je, posle Topčidera i Košutnjaka, najveća šuma u beogradskoj urbanoj zoni u kojoj na…

Gepostet von Alpha City – život sa stilom am Sonntag, 1. Oktober 2017

10 najlepših odmarališta sa bazenom u netaknutoj prirodi Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
141 Shares
141 Shares
Share via
Copy link