Magazin

Imao je samo 900g, majka mu je umrla na respiratoru, ali iz bolnice je izašao kao heroj

aleksandar ivanovic
Izlazak iz bolnice, foto: privatna arhiva

Aleksandar Ivanović je na svet došao sa samo 900 grama težine, a njegova majka Brankica preminula je od koronavirusa tokom porođaja, na respiratoru. Aleksandar, svojevrsni heroj, otpušten je iz Kliničkog centra u Nišu posle puna dva i po meseca.

Dejan Milojević, načelnik odeljenja intenzivne nege Dečje interne klinike kaže da je rastanak sa malim Aleksandrom bio veoma emotivan trenutak za sve zaposlene.

– Ovo nije prvi put da ispraćamo bebe koje su zbog svog zdravstvenog stanja nakon rođenja morale da duže vreme borave kod nas. Svi smo mi ljudi, vežete se za njih, ali smo profesionalci i srećni smo kada ozdrave i budu spremni da se vrate roditeljima. Sa ovim mališom je bila posebna situacija, jer mu je majka preminula, pa je osoblje nastojalo da mu pruži i više od profesionalne nege – objasnio je Milojević, a preneo Telegraf.

Komentarišući zdravstveno stanje deteta, doktor je kazao da će on još izvesno vreme morati da bude pod terapijom.

– Krvni sudovi mrežnjače se nepravilno razvijaju jer je dete prevremeno rođeno. Dečak je počeo da dobija terapiju, ona se daje ambulantno pa više nije bilo potrebe da bude u bolnici. Biće duže pod kotrolom oftamologa, njegovo stanje treba da se prati ali uz adekvatnu terapiju sve će vremenom biti u redu – kazao je Milojević.

Branislav Ivanović, otac malog Aleksandra, dan uoči izlaska svog sina iz bolnice, objavio je na svom Fejsbuk profilu molitvu za decu.

Gepostet von Branislav Ivanovic am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Podsetimo, Brankica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Njoj je nekoliko puta rađen test na korona virus, ali je on svaki put bio negativan.

Beba je rođena carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Dete je po rođenju bila na mehaničkoj ventilaciji.

Vranjanka u 9. mesecu trudnoće pobedila koronu i rodila zdravu bebu sa razvijenim antitelima

83 Shares
Share via
Copy link