Magazin Svet

Mislili su da neće preživeti, ali pravi „mali princ“ pobedio je sve crne slutnje i osvojio nam srca (VIDEO)

beba
Foto: Printscreen YouTube

Mateu Ridl ima sedam meseci, ali bi mnogi na osnovu njegovog izgleda pomislili da je novorođenče. Toliko je malen da nosi odeću za lutke, piše Kurir.

Mami Dženevi Kuk indukovali su porođaj u 28. nedelji, a njena beba se rodila sa samo 450 grama. Nakon 98 dana na odeljenju intenzivne nege pušten je kući, ali lekari nisu imali jasnu dijagnozu za tu malenu bebu.

Foto: Printscreen YT

– Prvo su nam rekli da ima mikrocefaliju, da mu je glava manja nego što bi trebalo da bude zbog abnormalnog razvoja mozga. Rekli su nam da je njegov mozak prestao da se razvija, da verovatno neće dugo živeti i da će kvalitet njegovog života biti vrlo nizak – rekla je mama malenog Matea.

Tri meseca kasnije stigli su nalazi koji su potvrdili da ovaj mali princ ima redak oblik patuljastog rasta, primordijalni dvorfizam tip 2.

Foto: Printscreen YT

Taj maleni dečak moći će da ima normalan život, moći će da pohađa školi, razvija se, uči, igra se, ali će samo biti mali. Sada ima oko 1.6 kilograma, a roditelji mu kupuju odeću za lutke, jer su mu veliki i oni najmanji brojevi koji se prave za bebe.

Foto: Printscreen YT

Upoznajte „malog princa“ i njegovu porodicu:

Izvor: Kurir

Džin iz Zrenjanina: Kako izgleda život najvišeg čoveka u Srbiji

66 Shares
Share via
Copy link