Koronavirus Srbija

Vranjanka u 9. mesecu trudnoće pobedila koronu i rodila zdravu bebu sa razvijenim antitelima

Vranjanka koja je u 9. mesecu imala koronu, ali je neposredno pred porođaj izlečena, rodila je zdravog dečaka, pišu Večernje novosti, a prenose Južne vesti.

Iako je mališan negativan na virus, utvrđeno je da ima antitela koja je, kažu lekari, najverovatnije nasledio od majke.

Dok na početku epidemije nije bilo mnogo trudnica zaraženih koronom, poslednjih meseci ih je sve više, a neke su nažalost i izgubile bitku sa virusom.

Lepa vest stigla je iz Vranja gde je porodilja pobedila koronu samo nekoliko dana pre porođaj i prirodnim putem je rodila zdravu bebu. Dečak je negativan na kovid, ali je razvio antitela.

Beba je najverovatnije nasledila mamina antitela. Kod beba te starosti stvari se gledaju iz tog ugla. Mnogo je enigmi oko kovida i trudnoće, kao i postporođajnog perioda i dojenja. Mi se trudimo da svaki slučaj posmatramo pojedinačno i ono što je najvažnije da nam sve majke i bebe budu dobro – kaže načelnica vranjske Ginekologije dr Gordana Đorđević.

Otac dečaka kaže da su još u bolnici, kako bi se zbog specifične situacije potpuno oporavili.

Rezultati testa su me obradovali, ali i zbunili. Na kraju, najvažnije je da smo posle agonije koju smo prošli sada svi dobro – kaže bebin otac Marko Jović.

U kovid porodilištu u Vranju do sada su tri novorođene bebe testirane i sve su bile negativne na koronu.

Kineski stručnjaci otkrili koliko traju antitela na koronu i nemaju dobre vesti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

64 Shares
Share via
Copy link