Moda

Trendi načini za nošenje kape i šešira za leto 2020.

Šešir preko lica - letnji outfit

Kada razmišljamo o kapama na umu su nam uglavnom one vunene, zimske kape i neka hladnija godišnja doba. Ipak, svaki pravi ljubitelj mode zna da svaka sezona ima svoje kape koje na najrazličitije načine možemo kombinovati sa odevnim kombinacijama za postizanje jedinstvenog stila.

Zato ne treba da nas čudi ni to što i sezona proleće-leto ove godine ima svoje trendi kape i načine da ih kombinujemo po uzoru na najveće modne influensere. Predstavljamo vam nekoliko tipova kapa koji će biti u trendu ovog proleća i leta, ali i načine kako da ih nosite u skladu sa vašim modnim stilom.

Klasična kapa i tokom proleća

Kapa klasičnog kroja izrađuje se od najrazličitijih materijala, pa tako sa dolaskom toplijeg vremena i godišnjih doba, vunene kape menjamo za one od pamuka, svile i drugih laganijih materijala. To su materijali koji nas ipak štite od kiše ili vetra i drže našu kosu izvan negativnih uticaja okoline. 

Kapu možemo nositi u formi piramide – gde se na vrhu ističe špic, kako bismo postigli urbaniji look. Sa dolaskom predimenzioniranih stvari u modu, popularizovane su i takozvane XL kape, koje su široke i sa zadnjim delom koji slobodno pada. Kapu možete nositi i preko konjskog repa ili punđe kako biste sačuvali vašu frizuru na putu do kancelarije, na primer, posebno kada duva jak vetar.

Bucket hat trend

Bucket hat trend za leto 2020.

Kada su u pitanju kape, trend zvani bucket hat Srbija ne zaostaje za ostatkom sveta sa ponudom ovih urbanih kapa. Najpre su popularizovane kroz rep muziku, a jedna od ikona stila koja ovu kapu nosi kao zaštitni znak je reper Yung Lean. 

Trend je kasnije nastavio da se širi, tako da je sada popularan i među damama, posebno onima koje neguju urbaniji izgled. Savršeno se kombinuju sa šuškavim trenerkama koje su se vratile u modu, ali mogu biti zanimljive i u kombinaciji sa lepršavim floralnim haljinama ili svedenijim elegantnim kombinacijama. Ovakve kape najčešće dolaze u vrlo interesantnim bojama i dezenima pa su mogućnosti uklapanja sa autfitom zaista široke.

Sezona šešira i beretki

Letnji ženski šešir -

Proleće i leto su vreme kada obožavamo da uz omiljenu haljinu, minimalističku belu majicu i suknju ili samo kupaći kostim – ponesemo slamnati ili šešir od lagane prozračne tkanine. Trend nošenja predimenzioniranih šešira sa ogromnim obodima ne prestaje da dominira, pa su tako i ove sezone moderni oni ispod kojih se gotovo potpuno možemo sakriti dok na plaži ispijamo svoj koktel. 

Beretke su pak savršen trend za proleće. Ako imate utisak da vas zimi nikada ne štite od hladnoće, možete ih poneti vetrovitih i kišnih prolećnih dana i ukombinovati sa kamel ili crnim mantilom, belom košuljom i pantalonama ravnog kroja. Ova jednostavna kombinacija instant vas predstavlja u francusku ikonu stila.

Kačket kao ultimativni letnji aksesoar

I poslednji, ali ne najmanje važan, kačket je aksesoar koji svako od detinjstva ima u svom ormaru. Ove sezone u trendu su beli kačketi, a popularni su i oni koji sadrže samo obod a ne prekrivaju teme glave.

Kačket naopako

Za koji god kačket da se odlučimo, pravila nošenja su jednostavna – najbolje idu na konjski rep ili kratku kosu. Ukoliko vam je kosa ravna, kačket možete nositi i na puštenu kosu, dok lokne ipak zahtevaju malo obuzdavanja i skupljenu frizuru kako bi kačket lepo stajao. Odevne kombinacije idealne za uklapanje sa kačketom su sportske, ali ponekad ga možemo nositi i na nešto elegantnije kako bismo postigli popularni preppy stil.

Od sve popularnijeg bucket hat trenda do klasičnog kačketa kakav svi imamo u ormarima, kape su prijatelji ne samo našeg modnog stila već i našeg zdravlja čuvajući nas od nepredvidivog vremena, od jakog sunca, nagle kiše ili vetra. Kapa doprinosi našem stilu, komplementira sa našom frizurom, a ponekad može biti korisna i ako smo raspoloženi da na ulicu izađemo neprepoznatljivi i izbegnemo komunikaciju sa komšijama. U svakoj od navedenih varijanti važno je birati one kape koje ne odskaču od našeg autfita i koje su nam, iznad svega, udobne.

Avatar

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link