Sigurno u Novom Sadu imate ulicu koja je za vas najlepša, a o ukusima, kažu, ne treba raspravljati. Za mene je svakako najlepša ulica u kojoj sam provela detinjstvo, ali ona nije u ovom gradu. Verovatno svako ima svoju ulicu za koju je sentimentalno vezan. Predstavljamo vam top 5 najlepših ulica u Novom Sadu prema tome kako su uređene i da li imaju bogatstvo zelenih površina. U gradu su prema rečima savetnika direktora za medije JKP “Gradsko zelenilo” Ivana Nožinića najlepše sledeće ulice.

Ulica Modene

najlepse-ulice-(2)
Foto: Jovana Rakić

Ova ulica podseća na evropske, pruža utisak kao da ste u nekom od najlepših gradova Evrope. Ona je bogata zelenim površinama i uvek uređena. Popiti kafu u ovoj ulici predstavlja pravi užitak.

Radnička

najlepse-ulice
Foto: Jovana Rakić

Radnička ulica je za mnoge Novosađane idealna za stanovanje. Nalazi se na spisku najpoželjnijih, prema agencijama za promet nekretnina, zbog toga što je blizu centra. Proći ovom ulicom ima posebnu draž, baš zbog toga što u ovoj ulici ima dosta zelenila.

Bulevar Evrope

bulevar-evrope-novi-sad-najlepse-ulice
Foto: Jovana Rakić

Novi Bulevar Evrope možda još ne budi sećanja iz detinjstva, ali svakako da će biti mesto na kom će mlađe generacije stvarati nove uspomene. Bulevar Evrope je novi bulevar u Novom Sadu, izgrađen sa ciljem povezivanja saobraćajne mreže u severnom i zapadnom delu Novog Sada i njegovo povezivanje sa putem E-75. Predstavlja modernu saobraćajnica, sa izgrađenim u poslednjih nekoliko godina, sa velikim brojem stambenih i stambeno – poslovnih objekata. Lično mislim da je najlepše prošetati Bulevarom Evrope tokom toplih letnjih noći.

Bulevar oslobođenja

najlepse-ulice-(3)
Foto: Jovana Rakić

Novosađani bi vam rekli da je ovo glavni i najlepši bulevar u Novom Sadu. Ukoliko niste iz Novog Sadu put do ovog bulevara vodi preko prelepog Mosta slobode.

Vase Stajića

najlepse-ulice-(1)
Foto: Jovana Rakić

U ulici Vase Stajića ima dovoljno zelenila i parking mesta, a i fasade su uređene. Ova ulica je na samo nekoliko minuta od centra grada. Mnoge Novosađane baš Vase Stajića asocira na oazu mira i lepote. U njoj vladaju tišina, zelenilo i mir, pa je zbog toga nazivaju rajem za stanovanje.

Više o najružnijim zgradama u Novom Sadu

24 Komentari

  1. Kraljevića Marka, Save Kovačevića, Berislava Berića, Lukijana Mušickog, Omladinskog Pokreta i Dušana Vasiljeva, Sonje Marinković,….Fruškogorska nekada, dok je nisu osakatili.

  2. Ne znam kako se ogromni bulevari mogu ubrojati u najlepse ulice? U svakom slucaju, meni bi ova lista imala mnogo vise drazi da se zaslo u manje izvikane ulice.

  3. Sa ove liste jedino Radnička i Vase Stajića zaslužuju da budu na listi. Dunavska je lepša od bilo kog bulevara u gradu. Treba videti ulice Đorđa Bešlana, Dr. Milana Petrovića…

  4. Novi Sad je ceo lep,prelep…svaka ulica ima svoju čar!
    Nema on samo 5 najlepših ulica,sve su podjednako lepe

  5. Save Kovacevica je uvece kao Strava u ulici brestova…ovde fali dosta ulica iz samog centra,a bulevari ne bi trebalo da budu tu…meni je najlepsa Tolstojeva 🙂

  6. Najvise volim kada ovakve objave daju ljudi koji nisu rodjeni u Novom Sadu ?
    Citiram: “Za mene je svakako najlepša ulica u kojoj sam provela detinjstvo, ali ona nije u ovom gradu.”

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here