Magazin Moda

Minijaturni stan od 11 kvadrata u Novom Sadu prodaje se za “skromnih” 30.000 evra

novi-sad-zgrada

Na tržištu nekretnina u u Novom Sadu ovih dana se mogu naći i krajnje minimalistički stanovi, čija veoma mala kvadratura je sve što mnogi sebi mogu da priušte.

Kako piše Dnevnik, u ponudi više od 80 stanova koji su do 20 kvadrata, a cene su im od 70.000 do 25.000 evra, dok je najmanji među njima onaj od 11 kvadrata za koji je potrebno izdvojiti 30.000 evra.

Među ovim nekretninama ima i nekadašnjih garaža ili poslovnih prostora koji su renovirani i preuređeni u novu stambenu celinu.

Ono što je do sada već poznato, a to je da se u okviru garaže ili poslovnog prostora formira mokri čvor i kao takav nudi kupcima.

Prodavci nekretnina podvlače da to nije čest slučaj i da je takvih stanova malo, i dostupni su za 1.000 do maksimalno 2.000 evra po kvadratu.

Vlasnik jedne novosadske agencije za nekretnine Danča Slalov za Dnevnik kaže da male stanove koji imaju manju tržišnu vrednost od ponuđenih kupuju samci ili stariji ljudi.

– One nekretnine koje su preuređene od nekadašnjih garaža ili poslovnih prostora najviše pogoduju starijim ljudima jer se nalaze u prizmelju i niže su im cene u odnosu na ostale nekretnine. Ima onih koji takve nekretnine i traže, jer znaju koja im je cena. Takvih ponuda je izuzetno malo, ali su prisutne – kaže Slalov.

Podseća da su oni imali u ponudi male stanove, te da je reč o preuređenju samačkog hotela. Od soba je napravljena garsonjera i ponuđena je na tržištu.

Garaže su, kaže, ipak veoma tražene i samim tim njih nema previše na tržištu, a cene su iste kao da se prodaju kao garsonjere, tako da se retko ko i odlučuje da ih preuređuje za te namene.

Kada je reč o ponuđenim garsonjerama do 20 kvadrata, takvih je više od 80, a najmanja od njih je ona od 11 kvadrata.

– Prodaje se mali, opremljen stan-garsonjera u centru, u neposrednoj blizini Socijalnog, na 10 minuta laganog hoda od pešačke zone. Novija gradnja. Jedna prostorija sa kuhinjskom nišom i tuš-kupatilo. Odlična lokacija, idealno za studente, samce ili za rentiranje. Uredna pravna dokumentacija. Odmah useljiv stan – navedeno je u oglasu nekretnine od 11 kvadrata. U okviru oglasa ponuđene su i fotografije, a u stanu su krevet, ormar, televizor, kuhinja i toalet.

Pored ovog minijaturnog stana, za koji vlasnik potražuje 30.000 evra, tu je i jedna garsonjera od 12 kvadrata na Grbavici, čija je cena 35.000 evra.

Tri stana su od 13 kvadrata i trenutno su u izgradnji, ponuđeni su po ceni od 31.000 evra. Sedam stanova je za kvadrat veće i koštaju do 41.200 evra.

Ostalo su veći stanovi od 15 kvadrata, a najviše je onih od 20.

Slalov napominje da je u narednom periodu nerealno očekivati da će doći do smanjenja cena nekretnina, jer materijal za gradnju nije pojeftinio, a i dalje je aktuelan problem sa manjkom radne snage na gradilištima.

– Kupci očekuju pojeftinjenje, ali je to nerealno jer su cene svega onoga što je potrebno za gradnju ostale iste. Investitori imaju problema i sa pronalaskom dobrih majstora – kaže Slalov.

Najpopularnije lokacije za kupovinu nekretnine u Srbiji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link