Novi Sad Vesti

Rekonstrukcija toaleta za zaposlene na autobuskoj stanici u Novom Sadu više od 20.000 evra

NS toalet
Printscreen

Rekonstrukciju muškog i ženskog toaleta za zaposlene na Međumesnoj autobuskoj stanici u iznosu od 2.393.712 dinara sa PDV-om platiće Gradsko saobraćajno preduzeće nakon što se na tenderu prijavio samo jedan ponuđač i to „Pro-tim MK“ iz Novog Sada.

Radovi u prizemlju stanice, u muškom i ženskom odeljku toaleta od kojih svaki ima po osam kvadrata koštaće po nešto više od 10.000 evra, prvi je objavio portal 021.rs.

Kako se u samom tenderu navodi, plan je da se postojeći raspored sanitarne opreme zadrži, a da se izvrši rekonstrukcija i zamena sanitarija, podne i zidne obloge, unutrašnje i fasadne stolarije, kao i vodovodne i kanalizacione instalacije.

Interesantno je da se pomenuti novac izdvaja za nove sanitarije, piše ovaj portal, preciznije za četiri nove WC šolje sa vodokotlićima, dva umivaonika, dva pisoara, dva dozera za sapun, dve sušilice i dva ogledala i bojler.

Ističe takođe da ovo nije prvi put da „Pro-tim MK“ radi za GSP na MAS-u, te su letos imali posao od skoro 1,8 miliona dinara na izgradnji vodovodne mreže od Bulevara Jaše Tomića do stanice, što je bilo povezivanje šest novih kioska na vodovod i kanalizaciju.

Obavezni tender na kojem je kao jedini ponuđač pobedilo ovo novosadsko preduzeće okončan je 24. decembra prošle godine, a rok za rekonstrukciju dva toaleta na stanici je 30 dana.

toalet NS
Printscreen

U GSP-u garantuju da je sam postupak javne nabavke bio u potpunosti zakonski, otvoren i transparentan, kao i da su svi zainteresovani ponuđači imali priliku da se jave na konkurs, a kritikovali su i portal 021.rs zbog ranijih pisanja o ovoj javnoj nabavci i zbog, kako su naveli, „nepotpunih podataka“ koje su izneli.

„U tekstu koji je objavljen sa nepotpunim podacima stiče se utisak da namera JGSP ‘Novi Sad’ nije bila isključivo kvalitetna rekonstrukcija toaleta, koji nisu uređivani u poslednjih pedeset godina i u veoma su lošem stanju“, navode u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Iz GSP-a navode i da je ponuda bila 2.000.000 dinara bez PDV-a, a da će za rekonstrukciju biti potrebno 118 kvadrata pločica, te da se radi sanacija podne ploče, zamena kompletnih vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Sramota Novog Sada uklesana na Pozorišnom trgu, prevod na engleski radio Gugl

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

68 Shares
Share via
Copy link