Novi Sad Vesti

Stručnjaci u Novom Sadu sipali beton u kanalizaciju, deo grada ceo dan bez vode zbog havarije

sipao-beton-u-kanalizaciju
Foto: Vodovod

U Novom Sadu je danas, zbog sipanja betona u kanalizacionu mrežu, bez vode ostao deo Futoškog puta, od Bulevara Evrope do Bulevara Slobodana Jovanovića. Zbog radova na sanaciji havarije, ovaj deo grada bez vode će biti do 17 sati.

Kako navode u „Vodovodu“, dežurna ekipa održavanja vodovodne mreže izašla je rano jutros na teren jer se na Futoškom putu desila velika havarija.

Na terenu su i ekipe funkcionalnog održavanja kanalizacije koje uklanjaju nagomilano lišće i beton koji je neko sipao u kanalizacioni sistem, kako bi slivnici mogli da prime vodu koja se izlila usled pucanja cevi.

Postoji mogućnost da tokom radova blokada bude produžena i proširena ukoliko za tim bude potrebe, dodaju u „Vodovodu“.

beton-kanalizacija
Foto: Vodovod

Kako svedoče građani iz tog dela grada, beton u kanalizacionu mrežu su sipali radnici koji rade na rekonstrukciji biciklističkih i pešačkih staza na tom potezu.

Ovde se radi o rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu, odnosno deo staza od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara Evrope, a za to je predviđeno 111,5 miliona dinara iz bužeta.

biciklisticka-staza-izgradnja
Foto: NBI

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u avgustu dodelila posao u ovoj fazi „Put investu“ i „AB & CO“. Iste firme će, po završetku rekonstrukcije ove deonice, preći će se na deonicu dugu nešto više od dva kilometra od Bulevara oslobođenja do Hajduk Veljkove ulice. Ti radovi će koštati 119 miliona dinara, zaključuju u upravi.

Kako su EPS, Putevi Srbije i Železnica izvukli milijardu evra nezakonitim tenderima

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kanalizaciona mreža je fekalna kanalizacija a ne vodovodna mreža. Ako sipate beton u kanalizaciju začepiliste protok kanalizacionog vodovoda. A ako biste sipali beton u vodovodnu cev morate prvo da je razbijene jer je na tom delu (azbestcemnta-kancerogena). A ako je razbijene ističe voda na sve strane.

584 Shares
584 Shares
Share via
Copy link