Film Magazin

Tihomir Stanić: Trivan je tražila da odustanem od Markovićevog filma i pokušali su da me ucene

stanic trivan

Glumac Tihomir Stanić gostovao je u emisiji 360 stepeni na televiziji N1 i tom prilikom ispričao da ga je zvala predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan i da je tražila da odustane od produkcije filma Gorana Markovića. Stanić dalje objašnjava kako je tu ponudu odbio, nakon čega je poništen konkurs Filmskog centra Srbije o finansiranju filmova reditelja Srđana Dragojevića, Gorana Markovića i Želimira Žilnika.

– Ja sam producent filma Gorana Markovića. Ja nisam hteo da izlazim sa tim u javnost, ali mene je lično zvala Jelena Trivan i pitala me: ‘Jesi li odustao’? Ideja je bila da ja odustanem od filma Gorana Markovića, i da onda taj konkurs prođe. Uz obrazloženje da je producent odustao i dobio sam preko nekih kurira razne primamaljive ponude. I rekao sam – ne. I neću nikada odustati – izjavio je Stanić, a prenosi Nedeljnik.

Glumac je ocenio da su „nakon toga traljavo poništili konkurs“.

– Nisam hteo da pričam o tome. To je privatni razgovor. Pitala me: ‘Šta radiš’? Odgovorio sam da sedim sa ljudima iz Srpskog klturnog društva „Prosveta“ iz Hrvatske i da dogovaram koprodukciju za predstavu. Ona mi kaže: ‘Ti ćeš da radiš? Ti koji radiš film o Radovanu Karadžiću? Inače, projekat Gorana Markovića je inspirisan periodom kada se Radovan Karadžić skrivao pod lažnim imenom u Srbiji. Ali to nije film o njemu. On ne zaslužuje da mi snimimo filmo njemu. On nas ne zanima. To je film o promeni identiteta – objašnjava Stanić.

Prema negovim rečima, rad na tom filmu, tema koja se poklapa oko murala, i Goran Marković koji govori o ljudima koji su na vlasti, je razlog da se ukine taj konkurs.

– To im je trn u oku. I onda misle da će preko raznih stvari, mislili su da mogu da me ucene zbog raznih grešaka u mom životu… I onda su me zvali, i zato je odlagana ta odluka. I jedno „ne“ je njih primoralo da ponište ceo konkurs – rekao je između ostalog Stanić.

Tihomir Stanić: Ne mrzeti nego ne pristati – mržnja će napraviti zlo

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

180 Shares
180 Shares
Share via
Copy link