Magazin

Ćerka Tihomira Stanića učestvuje u Solidarnoj kuhinji i pomaže najugroženijim Beograđanima

stanići
Printscreen

Ćerka našeg proslavljenog glumca Tihomira Stanića aktivno učestvuje u radu Solidarne kuhinje, organizacije koja tri puta nedeljno sprema obroke za naše osiromašene i gladne sugrađane.

Ona je samo jedna od nekoliko stotina aktivista ovog „nezavisnog kolektiva koji obezbeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija“.

Njenim humanitarnim radom pohvalio se i njen otac Tihomir, a Milena je nedavno govorila o načinu funkcionisanja i principima kojima se u ovoj organizaciji vode.

– Obroke delimo na punktu kod Vukovog spomenika ili na nekoj od obližnjih pijaca komšijama za koje znamo da nemaju, ili u neformalnim romskim naseljima. Dajemo obrok svima koji dođu na punkt, ne tražimo nikakvu legitimaciju da su primaoci socijalne pomoći. Nema nikakvih uslova jer smatramo da je hrana osnovno ljudsko pravo, a ne nešto što neko treba da zasluži. Svako ima pravo da jede – kazala je Milena.

Dodaje da se ovakvo surovo poigravanje sudbine svakome može dogoditi. Danima kruže fotografije naše glumice Vesne Pećanac, udovice Živka Nikolića, koja hranu nabavlja iz Narodne kuhinje.

– Dajemo obrok svakome ko dođe na punkt, ne tražimo nikakvu legitimaciju i dokaz. Nema nikakvih uslova jer smatramo da je hrana osnovno ljudsko pravo, a ne nešto što neko treba da zasluži. Smatramo da svako ima pravo da jede – ispričala je Milena Stanić.

Solidarna kuhinja i građani pomažu gladne i promrzle Vijetnamce koji robuju u Linglong paklu

Čitajte Luftiku na Google vestima

768 Shares
768 Shares
Share via
Copy link