Magazin

Glumac Tika Stanić otvorio dušu: Ostao sam dužan 500 hiljada evra, još uvek vraćam taj novac

tihomir tika stanić
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Tihomir Tika Stanić može se pohvaliti bogatom karijerom. On je ostvario mnoge zapažene uloge, kako na filmu tako i u serijama, ali i u pozorištu.

Stanić u svojim intervjuima otvoreno priča i o greškama iz prošlosti, pa tako je jednom prilikom otvorio dušu i govorio o periodu kada je pio i do 2 litra alkohola dnevno, a sve u cilju da proširi svest ljudi, o ovoj pogubnoj pošasti.

– Ja sam pio mnogo i neumereno. Srećom, prestao sam u 42. godini, zato to nije uzelo toliko maha. Nije se toliko videlo, jer kada je čovek mlad on podnese i razne druge tekobe, a ne samo alkohol. Prestao sam da pijem 1. aprila 2002. godine, znači, ne pijem već 20 godina. Ranije sam rekao da neću piti 18 godina, dok ne postanem punoletan, trezan, ali kad je došla ta 18. godina, nije mi palo na um da nastavim. Ja pričam mnogo o tome i svi mi kažu nemoj, ali ja i dalje pričam zato što mislim i video sam nekoliko primera da mogu da utičem na ljude. Pričati o tome, utiče pozitivno na ljude da se oslobode tog zla, koje se zove alkohol – rekao je glumac koji ističe da od detinjstva pije.

– Ja sam od ranog detinjstva pio. To je takvo okruženje, moj otac je mnogo pio, moj stric je pio, svi su mi govorili, nemoj toliko, jer ja kad sam krenuo da pijem, ja sam pio dve litre žestine svaki dan i nije bilo pitanje – nemoj da piješ, nego nemoj toliko. Mi kao društvo i kao narod, smo skloni da zaboravimo kakav je to otrov i koliko je to štetno i koliko alkohol zla nanosi porodicama. To da neko može dobro popiti smatramo vrlinom i ja sam se ponosio time – ispričao je Tika i dodao:

– Dve godine pošto sam prestao da pijem, tek sam video neke benefite od toga. Imao sam ogromnu snagu, u tome što sam se u raznim situacijama hrabrio rečenicom “Čekaj, ti si uspeo da prestaneš da piješ”, da li je to čudo, jeste, pa ti možeš da radiš čuda. Ljudima bih posavetovao da slušaju decu. Ja sam toliko stvari naučio od dece – istakao je Stanić.

Glumac je 2008. godine, ušao u producentske vode, ali se to nije srećno završilo, kako je naveo, on još uvek isplaćuje dugove koji su mu ostali iz tog perioda.

– Još uvek se nisam rešio dugova. To je ogroman novac. Ja sam ostao dužan pola miliona evra. To je veliki splet okolnosti. Neki ljudi za koje sam mislio da će mi pomoći finansijski to nisu učinili. Ne ljutim se ja ni na koga, bilo prošlo. Srećom sam još uvek aktivan i mogu da radim i vraćam te dugove. Vratio sam dobar deo, još 30 posto je ostalo – naveo je glumac i dodao:

– Pomislim nekad, da nisam bio toliko dužan, ne bih sada bio ovako popularan jer ne bih ovoliko radio – rekao je Tika u intervjuu na televiziji “Una”.

Tika Stanić i lepa Jelena imaju dvoje dece, ali ona 30 godina odbija da se uda za njega (FOTO)

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link