Magazin

Teniserka Kristina Mladenović u srcu Srpkinja, ali za Srbiju nikad ne bi igrala

kristina-mladenovic
FOTO: ROB PRANGE / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

U Australiji nije bilo Novaka Đokovića, ali je jedna devojka srpskih korena, imena i prezimena – ipak osvojila titulu i privukla pažnju šire javnosti Srbije i regiona.

Francuska teniserka Kristina Mladenović (28) i hrvatski teniser Ivan Dodig (37) u petak su postali pobednici Australian opena u konkurenciji mešovitih parova.

Kristina je rođena 14. maja 1993. godine u Saint-Pol-sur-Meru i ima veoma zanimljivu životnu priču.

Njena sportska porodica podstakla ju je da se potpuno posveti tenisu, što ju je dovelo do toga da postane svetski uspešna sportiskinja. Kristina Mladenovic rođena je i odrasla u Francuskoj, u sportskoj porodici koja je tokom rata emigrirala iz Srbije.

Majka Dženita Mladenović rođena je u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom, dok je njen otac Dragan bio rukometaš u bivšoj Jugoslaviji.

Mlada sportiskinja tenisom se bavi profesionalno od svoje 16. godine. Ima i mlađeg brata Luku koji je je takođe sportista, trenira tenis i fudbal, a uvek je sestrina desna ruka na velikim, sportskim takmičenjima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93)

Svoj privatni život Kristina jako dobro skriva, što dokazuje i njena prva „javna“ ljubavna veza o kojoj gotovo niko ništa nije znao. Bila je u vezi s čuvenim austrijskim teniserom Dominikom Timom (28). Par je u vezu ušao 2017. godine, ali su nakon dve i po godine odlučili da raskinu.

Zajedno su išli na sportske događaje te podržavali jedno drugo na takmičenjima. Međutim, veza je navodno pukla zbog njihove posvećenosti sportskim karijerama, bili su više odvojeni nego zajedno pa su odlučili da više tako ne mogu da funkcionišu.

Kristina je jednom prilikom izjavila da je ponosna na svoje poreklo i ispričala da su je iz Srbije zvali da igra za našu tenisku reprezentaciju. Međutim, ona je priznala da nikada ne bi igrala za Srbiju.

– U Francuskoj sam rođena i nikad nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo stopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja – rekla je Kristina u jednom intervjuu 2017. godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93)

Izvor: Net.hr

Advokat Toma Fila objašnjava kako da Novak udari šamar Australiji

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

424 Shares
424 Shares
Share via
Copy link