Lifestyle

Tattoo majstor kod kojeg se na termin čeka 6 meseci

Tetoviranje je postalo trend, mnogima je tetovaža modni detalj, a sve manji broj je onih koji tetoviraju nešto što im zaista mnogo znači. Ako ste odlučili da na svom telu nacrtate nešto što će zauvek ostati tu, onda je najvažnija stvar da nađete dobrog tatto majstora, koji će svoj posao uraditi kako treba. Ivan Radonić, iz Novog Sada, svoju prvu tetovažu uradio je drugaru još pre desetak godina, i od tada je mašinica neprestano u njegovoj ruci. Danas se za zakazivanje kod Ivana čeka i do 6 meseci, a ako prvi put dolazite, nemojte se iznenaditi ako njegov savet bude pomalo čudan.

– Nemoj se tetovirati – to im kažem. Pogotovo ako vidim da su nesigurni, da ne znaju šta žele, da ta odluka nije sazrela u njima. Bolje ne počinjati, i nikako ne treba raditi tetovažu samo da biste imali nešto, jer je to popularno, ili jer poznate zvezde imaju takvu tetovažu. To je skroz pogrešno, i početnicima uvek savetujem da dobro razmisle – kaže Ivan.

Ivan-Radonic---Tattoo-(4-of
Foto: Aleksandar Kamasi

Ovo je neka vrsta zaraze, pa svako ko je jednom bio kod Ivana u studiju, po nepisanom pravilu, ponovo se vratio. Nakon nekoliko godina u ovom poslu, Ivan je postao i neka vrsta psihologa, pa već pri prvom kontaktu sa osobom, zna šta može da očekuje.

– Već nakon prvih nekoliko rečenica mogu da provalim u kom je fazonu osoba. Ako je došla sa nekoliko crteža, pa želi da iskombinuje nešto, ako je kreativna i sama je smislila šta želi, već mogu da zaključim nešto o njoj. Opet, dođu mi momci i kažu crtaj samo bilo šta, popuni mi taj prostor između tetovaža. O takvim osobama takođe može mnogo da se zaključi – priča on.

Ivan-Radonic---Tattoo-(6-of
Foto: Aleksandar Kamasi

Mlađima od 18 godina, Ivan tetovaže ne radi, a najstarija osoba koja je svratila u njegov studio, bila je baka od 70 godina. U poslednje vreme, sve više stranaca dolazi u Novi Sad da bi se tetoviralo, a Ivan kaže da im se ovo veoma isplati, jer su tetovaže ovde i do 4 puta jeftinije nego u inostranstvu.

– Nedavno mi je bio momak iz Nemačke kojem sam radio rukav. Bio je ovde nedelju dana, izlazio, provodio se, istetovirao se, i opet je bio u plusu. Dolaze mi Englezi, Francuzi, Nemci najviše. Dešava se i da ja odem u Nemačku da radim, ako se tamo okupi njih nekoliko, pozovu me i ja odem – priča tatto majstor.

Ivan-Radonic---Tattoo-(1-of
Foto: Aleksandar Kamasi

Devojke često prate svetske trendove u tetoviranju, pa inspiraciju pronalaze na raznim Instagram profilima gde se objavljuju slike tetovaža. Ima onih ekstremnijih, koje su skroz išarane, i kojima su tetovaže neka vrsta modnih detalja. Često rade i tetovaže na intimnim delovima tela, a to su najčešće imena muškaraca.

Kod Ivana dolaze i poznati sportisti, pa je tako za tetovaže Ivane Španović zadužen upravo on. Ipak, o mušterijama ne govori, i kaže da je diskrecija zagarantovana, ono što se desi u studiju, tu i ostaje. Najduže je tetovažu radio 8 sati bez prestanka, a sada je neki prosek 3 sata. Za najkraću tetovažu trebalo mu je samo 7 minuta, a što se tiče bola, kaže da je sve individualno.

– Bitno je i kakav vam je dan, kakav je vaš prag bola, da li ste se već tetovirali ili ne, šta očekujete, da li ste opušteni, i naravno važno je i mesto na kojem radite tetovažu, ali nije presudno kada govorimo o bolu – objašnjava nam Ivan.

Ivan-Radonic---Tattoo-(10-o
Foto: Aleksandar Kamasi

Kroz njegov studio prošlo je mnogo Novosađana, stranaca, poznatih i nepoznatih. Svih likova Ivan se teško može setiti, ali svoj rad i tetovaže uvek prepoznaje. Sa mušterijama kojima je nekoliko puta radio tetovaže ima prisan, drugarski odnos, a kod njega u studiju mušterije uglavnom dolaze po preporuci.

Pročitajte priču o momku koji će vas inspirisati

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • samo što nije TATTO, moja Slađana, nego tattoo, ako si već htela da se frljaš s engleskim, onda se frljaj pravilno.

607 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap