Novi Sad Uncategorized

9 odluka za kojima Novosađani žale

U zavisnosti od toga u kojem periodu života se nalazimo, svi žalimo za nečim. Stariji žale što nisu bili luđi dok su bili mladi, što nisu radili otkačene stvari, skakali iz padobrana, otputovali u Aziju ili naučili da sviraju klavir. Mladi žale za propuštenim prilikama da upoznaju nekoga, neuspelim ljubavima, neiskorišćenim šansama za putovanje ili pogrešnim izborom zanimanja. Neke stvari za kojima žalimo, već sutradan zaboravimo, ali ima i onih kojih se sećamo i posle više godina. Svi su bar jednom rekli čuvenu rečenicu: kada bih samo mogao da vratim vreme! Evo za čim najviše žale Novosađani sa kojima smo razgovarali.

Letovanje

Pre dve godine bila sam na letovanju u Španiji i upoznala sam momka koji mi se jako dopao. Bila je to letnja avantura. Nisam želela da razmenimo kontakte niti da se čujemo. Možda sam pogrešila, jer i dalje svako leto idem u isto mesto i nadam se slučajnom susretu. Ne mogu da se ne zapitam šta bi bilo… (Ana, 26)

https://flii.by/file/gg1npdzn1uk/

 Osip

Imala sam čudan osip na koži, ali nisam išla kod lekara. Otišla sam tek kada se prošilo po celom telu. Da sam došla ranije rešila bih sve najobičnijom kremom, a ovako sam morala da se lečim više od pola godine. (Milica, 26)

Daljina

Bio sam u vezi na daljinu sa predivnom devojkom. Nakon dve godine odučio sam se da raskinem, jer nisam mogao više tako. To mi je bila najgora odluka u životu. (Stefan, 32)

Brak

Najviše u životu žalim što sam ušla u brak za kojeg se ispostavilo da mi uošte ne odgovara. Bez mnogo razmišljanja sam se udala, dobili smo  dvoje dece i sada sam zaglavljena u braku bez ljubavi. I stalno vraćam film na dan kad sam donela tu veliku odluku. (Vesna, 41)

vencanje-burme-svadba
Izvor: flickr

Dete

Suprug i ja imamo jedno dete i odlučili smo da nećemo više imati dece. Sada, 20 godina nakon te odluke, moram priznati da se oboje kajemo. (Danica, 52)

Fakultet

Nikada neću prežaliti što sam dovolio da me porodica nagovori da upišem fakultet koji uopšte nisam želeo. Jedva polažem svaki ispit, i mučim se, a znam da sam upisao ono što sam hteo, da bih bio mnogo bolji student. Nema dana kad ne žalim zbog odluke da ih poslušam. (Miloš, 22)

 Ispit

Evo baš pre tri dana nisam izašla na ispit jer nisam bila sigurna da sam dobro spremila. U pitanju je bio jedan od težih ispita i nisam htela da rizikujem. Kolege mi danas kažu da je profesor bio baš raspoložen i da su svi položili. Pitanja su bila laka, nema šanse da ne položiš. I eto propustila sam savršenu šansu da položim taj ispit. (Olja, 21)

Tetovaža

Kao i svi mangupi u kraju istetovirao sam ime devojke na ruci. Raskinuli smo i sada svima moram da objašnjavam ko je ta Tijana. Prestao sam da govorim da je bivša pa sam jednostavno izmislio sestru Tijanu. (Momčilo, 29)

https://flii.by/file/cfjho7jhd3m/

Ljubav

Dečko i ja smo bili zajedno tri godine. Onda je on dobio ponudu da ode u Švedsku, zauvek. Ja nisam mogla da ostavim svoj život ovde i nisam otišla sa njim. Sada znam da sam trebala i da sam donela pogrešnu odluku. (Maja, 30)

Pročitajte iskustva Novosađana sa prvog sastanka

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
Copy link