Magazin

Najpopularnije (i najgore) tetovaže među Novosađanima

Tetoviranje je među Novosađanima veoma popularno, gotovo među svim generacijama. Tattoo majstor iz Novog Sada, Ivan Radonić iz Novog Sada, prvu tetovažu uradio je još 2003. godine, a od tada je u njegovom studiju bilo mnogo Novosađana, ali i stranaca kojima se isplati da dođu ovde samo zbog tetovaže. Za devojke, kažu da su mnogo izdržljivije od muškaraca.

– Gotovo nikada mi se nije desilo da me devojka pita kad će biti gotovo, da se preznojava i traži pauzu. Nekako lakše podnose bol, i po izrazu lica mogu da primetim da im nije toliko strašno. Ima još jedno pravilo, što sitniji momak to je žilaviji, a oni krupni mišićavi, uglavnom se preznojavaju već nakon nekoliko minuta– kaže Ivan.

Jedan od najpopularnijih motiva je Petrovaradinska tvrđava i čuveni sat. Jedan od naših fanova, momak koji živi u Austriji, poslao nam je fotografiju stepenica i sata Tvrđave na svojoj nadlaktici. Posebno je zbog toga došao u Novi Sad.

tetovaza-tvrdjava
Tetovaža Petrovaradinske tvrđave

Kosturske glave, sat, razni likovi iz filmova i crtaća, neki su od popularnih motiva, međutim, najpopularnije tetovaže već godinama su one sa motivima rodoljublja i vere. Seoba Srba, hajduci, Kosovski boj, ikone, krstovi, četiri S i manastiri neki su od radova koje je Ivan u dosadašnjoj karijeri najčešće crtao.

– Ubedljivo najviše puta radio sam ikonu Bogorodice. Onda naravno sledi manastir Ostrog, sveti Nikola, Đorđe i razni drugi verski motivi. Ovo je naročito popularno među mlađim momcima, ali i starijim muškarcima koji su učestvovali u ratovima devedesetih – kaže tattoo majstor.

tetovaza-ivan.4
privatna arhiva

Poznate ličnosti često su uzor kada se radi o oblačenju, dijetama, načinu razmišljanja, ali i kada govorimo o tetovažama. Kada je Rijana uradila tetovažu zvezdica koje padaju, u toj godini, Ivan je imao pune ruke zvezdica. Još i danas neko zatraži tetovažu sličnu Bekamovoj, a pre nekoliko godina to je bila gotovo svakodnevna pojava.

Devojke najčešće rade inicijale, citate, interesantna slova, i neke sitnije simbole. Ipak, ima i onih neđto hrabrijih koje rade rukave, ili veće tetovaže na nekim drugim delovima tela. Šapice su jedno vreme bile pravi hit među damama, a ubedljivo najčešće ime koje devojke tetoviraju je ime partnera.

tetovaza-ivan
privatna arhiva

Kod Ivana u studiju nikad nije dosadno, Novosađani dolaze na konsultacije, donose predloge i zajedno sa njim dolaze do idealnog rešenja. Jedno je gotovo uvek sigurno, a to je da ko jednom uradi tetovažu, za mesec, dva, godinu ili 5 godina, opet će se vratiti po novu, još jednu, a onda možda i još jednu.

Pogledajte jezičke greške koje prave Novosađani

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link