Film Magazin

Tanja Bošković: Zašto sam odbila Holivud

Tanju Bošković često nazivaju poslednjom istinskom glumačkom divom starog kova, kako zbog ubedljivosti u otelovljenju heroina na daskama koje život znače tako i zbog damskog ponašanja u javnosti i specifičnog načina izražavanja.

Ipak, glumicu sve ređe viđamo u medijima, a ona je u poslednjem intervjuu otkrila zbog čega je rešila da se povuče.

– Smatram da nemam šta da kažem, a nemam ni potrebu da učestvujem u nečemu što mi se ne dopada. Prezirem televiziju na dnevnoj bazi, novine isto tako. Zato sam sve prestala da pratim, osim umetnosti i sporta – istakla je Tanja za Story.

– Obožavam da pratim Novaka Đokovića, svetskog broja jedan u ljudskom, moralnom i svakom drugom smislu. Znate, vrlo sam srećna što sam Srpkinja, a naročito kada je neko poput Novaka Srbin – dodala je Boškovićeva.

Ona je potom objasnila zbog čega se vratila iz Holivuda, iako je imala priliku da tamo ostane i napravi veliku karijeru.

– Smatram da o toj industriji postoji potpuno pogrešna predstava kod nas. Nikada me nije interesovalo ono što ta sredina ima da ponudi. Bila sam, videla, zahvalila se i vratila nazad. Mnogo me više interesuje da jedan dan gledam u Savu i da ništa ne moram. To je moguće samo ovde – ispričala je glumica.

Poznata srpska glumica Tanja Bošković rođena je 27. juna 1953. godine u Beogradu. Potiče iz ugledne porodice, i majka Ivanka i otac Velizar su joj bili profesori književnosu, a ima i sestru Slavenku koja je dve godine mlađa od nje.

Do sedamnaeste godine je živela u Aranđelovcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Studirala je sa Goricom Popović, Jelicom Sretenović, Radmilom Živković, Zlatom Numanagić i Brankom Jerinićem. 1973. godine je diplomirala.

Tanja Bošković: Mi nismo ničije roblje i to treba ponavljati svakodnevno

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

170 Shares
170 Shares
Share via
Copy link