Magazin

Sve više gradova u Srbiji novac za doček prosleđuje bolesnoj deci – peticije u Novom Sadu i Subotici

Nakon što su Pčinjski okrug, grad Vranje i Požega odlučili da novac namenjen za organizovanje dočeka Nove godine prosledili za popravku skenera u užičkoj bolnici, u Novom Sadu je započeto prikupljanje potpisa da se novac za tu namenu preusmeri bolesnoj deci. Ista peticija pokrenuta je i u Subotici.

Izgleda da je Srbiju zahvtila epidemija humanosti kakvu odavno nismo videli i jedva čekamo da vidimo koga će uhvatiti sledećeg!

Plemeniti Subotičani trenutno prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od Bogdana Labana, gradonačelnika, i lokalne vlasti da odustanu od dočeka godine na trgu i da taj novac potroše na pomoć teškoj oboleloj deci i odraslima, piše Blic, a prenosi portal 6uka.

U peticiji “Budimo humani – Nova godina za Novi život”, koja kruži društvenim mrežama, nekoliko civilinih organizacija, neformalne grupe i pojedinci koji su pokrenuli akciju, navode da život njihovih sugrađana zavisi od donatora i SMS poruka i zahtevaju da se odustane od koncerta Goce Tržan i proslave.

– Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju, da prežive.

Građani predlažu Labanu da lokalna samouprava osnuje poseban budžetski fond koji bi bio namenjen samo za potrebe lečenja bolesnih građana.

– Iva Zvekić, Aleksandar Šešlija i drugi naši sugrađani koji su oboleli od teških bolesti prinuđeni su da čekaju na medicinsku terapiju ili da budu operisani u inostranstvu. Takve operacije koštaju mnogo i niko od njih nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za lečenje. Pružite im podršku! Odustanite od proslave! Pokažite primer! Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca svih građana – zahteva se u peticiji građana.

Zvaničnih informacija iz Gradske uprave o dočeku i koliko novca je grad opredelio za proslavu nema, ali je na sajtu grada u rubrici javne nabavke objavljena konkursna dokumentacija i obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez poziva za podnošenje ponuda za novogodišnji nastup Goce Tržan.

Tamburaši za doček Nove godine u Sremskim Karlovcima, novac od prodaje vina siromašnoj deci

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
7.2K Shares
7.2K Shares
Share via
Copy link