Magazin

Pčinjski okrug se odriče novogodišnjeg “cirkusa” i novac daje za bolesnu decu

Ni ove godine u Pčinjskom okrugu neće biti organizovan doček Nove godine. Novac namenjen za proslavu grad Vranje će proslediti za lečenje bolesne dece.

Dosadašnja praksa je bila da Vranjanci za Dan grada 31. januara imaju besplatne koncerte, što je planirano da bude i ove godine. Ipak, detalji o proslavi Dana grada za sada nisu poznati, pišu Južne vesti.

Grad Vranje će novac koji bi trebalo da bude izdvojen za novogodišnji doček izdvojiti za Fond za lečenje dece i omladine, kao i par godina unazad, kaže gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

Jedino što je planirano su programi i manifestacije namenjeni deci koje Turistička organizacija praktikuje pre Nove godine.

Novi Sad iz budžeta plaća Doček 13. januara, ali ćete ipak morati da kupite i ulaznicu

“Najverovatnije će Grad uplatiti 500.000 dinara na namenski račun za decu obolelu od najtežih oblika bolesti. Grad obeležava 31. januara Dan grada, tada su cene izvođača pristupačnije i jeftinije i spojićemo lepo i korisno”, kaže Mladenović.

Izvođač i koja suma će biti izdvojena za koncert na Dan grada, još nisu poznati. Kako kaže Mladenović, sastaće se organizacioni odbor i tada će se razmatrati detalji.

Predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev kaže da organizovanog dočeka 31. decembra neće biti, ali da će za Surduličane 13. januara pevati Saša Matić.

Opština Vladičin Han takođe neće organizovati doček, a neće ga biti ni u Trgovištu i Bosilegradu, kako kažu, zbog toga što moraju pažljivo sa budžetom.

Predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev kaže da dočeka neće biti da se ne bi trošio novac poreskih obveznika, ali da se već godinama 13. januara kupuju igračke deci, a da Sportsko društvo i Centar kulture tog dana organizuju neki zabavni program.

Do sada nije najavljeno da će organizovanog dočeka biti ni u Bujanovcu i Preševu.

Tamburaši za doček Nove godine u Sremskim Karlovcima, novac od prodaje vina siromašnoj deci

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
730 Shares
730 Shares
Share via
Copy link